Kozalak Reçeli (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kozalak Reçeli (Videolu) Tanımı İçin Gereçler

• 55 adet yeşil kozalak
  • 3 litre su
  • 2 kg tozşeker
  • 7 adet karanfil
  • Yarım limon suyu
Kozalak Reçeli (Videolu) Tanımı Yapılışı

1. Ormandan topladığımız yeşil kozalağı bir gece limonlu suda bekletelim .
  2. Saplarını kesip tencereye alalım karanfilleride tencereye alıp üzerine suyu ek edelim.
  3. Benim şekersiz kozalak şurubum vardı onu kullandım.
  4. Ocağın orta gözünde kaynadıktan daha sonra kısık ateşte 3 saat kaynatalım kaynadıktan daha sonra toz şekeri ilave edelim.
  5. Ocağı açalım ,kaynayınca kısalım.
  6. 1 saat kaynadıktan daha sonra limon suyunu ek edelim .
  7. Yarım saat daha kaynatalım ,ocaktan alalım süzüp kavanozlara dolduralım.
  8. Reçelimiz hazır kavanozu açtıktan daha sonra buzdolabında saklayalım detaylı tanım için görüntüyü izleyebilirsiniz.
Kozalak reçeli faydaları????solunum kaynaklı hastalıkların tedavisinde epey faydalı, astım ve koah hastalığını tedavi eder. Balgam kurutucu olarak yardımcıdır. Bronşit hastalığına âlâ gelir. Alerjik öksürüğe son verir. Nefes almada kuvvetlik çekenlere nefes almayı kolaylaştırır. Grip, nezle üzere hastalıklara karşı bağışıklık kazandırır. ????akciğeri temizler. Verem tedavisinde tesirlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmayı nizama sokar. Odaklanma kabiliyetini artırır. Ruhsal rahatlama sağlar. Uyku meselelerini ortadan kaldırmaya yardımcıdır. ????karaciğer ağrısına güzel gelir. Kan ortasındaki ziyanlı unsurları ortadan kaldırarak, kanı temizler. Dişlerin sağlıklı bulunmasına yardımcıdır. Diş ağrılarına uygun gelir. Yaralara uygulandığında enfeksiyon kapmasına mani olup, çabuk uygunlaşmasını sağlar. ????böbrekte kum ve taş oluşumunu pürüzler. Böbrek iltihaplarının kurumasına yardımcıdır sistemli olarak kullanıldığında kilo vermeye faydalıdır. Ses kısıklığını giderir.