semaver
New member
Pazartesi günü Buckingham Sarayı, Kral III. Charles'a kanser teşhisini duyurdu. halk. Üç gün sonra karısı da konuştu.
Kral III. Charles kanser hastasıdır. Bu haber yalnızca Pazartesi akşamı İngiliz kraliyet ailesini şok etmekle kalmadı. Bütün dünya gözlerini İngiltere'ye çevirdi ve hükümdara iyi dilekler gönderdi.
Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada 75 yaşındaki oyuncunun tedavisinin sürdüğü belirtildi. Kral Charles III şu anda iyileşiyor. İngiltere'nin doğusundaki Norfolk ilçesindeki taşra mülkü Sandringham'da.
“Şartlar göz önüne alındığında son derece iyi durumda”
Kral, tamamen iyileşmesine konsantre olabilmek için doktorlarının tavsiyesi üzerine randevularını iptal etti. Eşi Camilla ise yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ediyor. Kraliçe Perşembe akşamı Salisbury Katedrali'ndeki bir yardım konserinde böyle göründü.
Kocasının sağlık durumu sorulduğunda ise şunları söyledi: “Şartlar göz önüne alındığında durumu son derece iyi. Mektuplardan ve mesajlardan çok etkilendik. Çok cesaret verici.”
Charles henüz konuşmadı. Sadece babasının değil eşinin sağlığından da endişe duyan Prens William, başlangıçta sessiz kaldı. 41 yaşındaki son kişi Çarşamba günü birkaç randevuya geldi. Akşam Prens William bir yardım etkinliğine konuk oldu. Konuşmasında şunları söyledi: “Bu fırsatı değerlendirerek Catherine ve babamın özellikle son birkaç günde aldıkları nazik mesajlara teşekkür etmek istiyorum. Bu hepimiz için çok şey ifade ediyor.”
Prenses Kate Ocak ortasında karın ameliyatı geçirmek zorunda kaldı. İki hafta sonra hastaneden taburcu edildi. 42 yaşındaki oyuncu Paskalya'ya kadar rahat edecek ve Nisan ayına kadar randevulara katılamayacak.
Charles III prostat ameliyatı geçirdi ve kanser keşfedildi. Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Kral'ın iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle yakın zamanda hastanede tedavisi sırasında başka bir sorun keşfedildi. Daha sonraki teşhis testleri bir tür kanser ortaya çıkardı.” dedi.