Kremalı Elmalı Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Kremalı Elmalı Pasta Tanımı İçin Materyaller

• 4 adet büyükçe elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Biraz ceviz ( ölçüsü damak tadına göre ayarlayabilirsiniz )
  • 5-6 adet petibör bisküvi
Kreması için;

• 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 4-5 yemek kaşığı şeker ( ölçüsü damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;

• Hindistan cevizi
Kremalı Elmalı Pasta Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

Elmalı- bisküvi tatlıyı birinci sefer bu türlü denedim ve hayli beğendik ????????????.

1. Öncelikle elmaları yıkayıp soyuyoruz ve rendenin küçük tarafınca rendeliyoruz suyunu sıkıyoruz ben süzgeçten geçirdim o denli sıktım.
  2. Tavaya rendelediğimiz elmaları, şekeri ve tereyağı alıp elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,
  3. Yumuşayan elmalı harcı ocaktan alıp üzerine tarçın ve irice doğranmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. ondan sonrasında üzerine bisküvileri elimizle kırarak yine güzelce karıştırıyoruz.
  5. Uygun kelepçeli borcama hafifçeçe suyla ıslatıp elmalı harcımızı döküp yayıyoruz ve kaşıkla bastırarak düzeltiyoruz ve kenara alıyoruz.
  6. Kreması için uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyarak ocağa alıp daima karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Krema katılaşıp kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar 1-2 dakika pişirip ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak elmalı harcın üzerine döküp yayıyoruz.
  8. Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üzerine çokça hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapatıyoruz.
  9. Buzdolabında 5-6 saat dinlendikten daha sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun????.