Krep Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Krep Pasta Tanımı İçin Materyaller

Krep Hamuru İçin

• 2 tane yumurta
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Krema İçin

• 4 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti
Üzerine Elemek İçin

• Kakao
Krep Pasta Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Krep hamuru için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  2. Başka bütün materyallerde eklenip( kurular elenerek) çırpmaya devam edilir.
  3. Kek hamurundan cıvık bir hamur olacak. Akışkan. Ben 2 su bardağı un kullandım.
  4. Krep tavası yada yeri düz bir teflon tava fırçayla yavaşça yağlanarak birer kepçe karışımdan dökülüp artlı önlü pişirilir.
  5. Her kezinde tava epey az yağlanarak bütün hamur bu türlü bitirilir. Saymayı unuttum lakin 13 yada 14 tane krep oldu.
  6. Krema için kremşanti ve vanilya hariç bütün materyaller tencereye alınıp çırpıcıyla güzelce karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilir.
  7. Kaynayınca vanilya ve biraz ılıyınca da kremşanti toz olarak eklenip mikserle 2-3 dakika çırpılır.
  8. Bir servis tabağına bir krep üstüne krema bir daha bir krep krema olacak biçimde bütün materyaller bitene kadar sürece devam edilir.
  9. Kenarlara akan kremalar düzeltilip en az 3 saat dolapta dinlendirilip üstüne kakao elenerek servis yapılır. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ????