bencede
New member
Krepli Et Tanımı İçin Gereçler
Krep için;
Not EkleTanımı Yazdır
Krep için;
- ️2 adet yumurta
- ️2 su bardağı süt
- ️2 su bardağı un
- ️5 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️ 1.5 çay kaşığı tuz
- ️1.5 yemek kaşığı margarin
- ️2 yemek kaşığı un
- ️2 su bardağı süt
- Karabiber
- ️Tuz
- ️500 gram et
- ️1 adet soğan
- ️2 adet yeşil biber
- ️1 adet kapya biber
- ️4, 5 kaşık domates rendesi (Ben şişe domates kullandım)
- ️1 tatlı kaşığı salça
- ️Tuz
- ️Kaşar
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etlerimizi haşlayalım. Etlerimiz haşlanırken krebimizi hazırlayalım. Tüm gereçleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
- Krep tavamıza az sıvı yağı alıp, fırçayla tavanın her yerine sürelim. Kepçe sayesinde krep harcımızdan alıp, tavamıza döküp, yayalım.
- Kısık ateşte kreplerimizi artlı önlü pişirelim (Benim tava boyutumla toplam 5 adet krep çıktı)
- etlerimiz haşlandıktan daha sonra soğanımızı ve biberlerimizi minik minik doğrayalım ve güzelce kavuralım.
- Kavrulduktan daha sonra etlerimizi ekleyelim 1, 2 dk etlerimizle biberlerimizde kavrulduktan daha sonra salça, domates rendemizi ve tuzumuzu ekleyelim pişirelim.
- Akabinde kreplerimizi alıp tam ortalarına etlerimizi koyup bohça üzere katlayalım borcamımıza yerleştirelim.
- Üzerine için beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tüm gereçleri küçük bir tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim.
- Koyu bir kıvam aldıktan daha sonra tamamdır. Kreplerimizin üzerine güzelce kaşık sayesinde yerleştirelim. Son olarakta kaşar rendesi ekleyip kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirelim.