Kuzu Etli Ekşili Terbiyeli Kereviz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizin tam vakti ve her türlü yemeyi fazlaca sevdiğim bir zerzevat. Ekşiliği ile epey zevkle tüketeceğiniz bir yemek.
- 150 gr kadar kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 2 adet orta uzunluk kereviz (biraz yeşil taze yaprağı da kullanıyorum)
- 1 adet patates
- 3 adet küçük soğan
- 1/2 (yarım) adet havuç
- 1 adet yumurta (Sarısı terbiye için kullandım)
- 1 adet limon (Suyu terbiye için kullandım)
- Limondan küçük bir dilim kerevizleri doğradığım vakit kararmasın diye kestim
- 1 adet portakal (Suyu terbiye için kullandım)
- 1 su bardağı su
- Tuz, karabiber ve zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizin tam vakti ve her türlü yemeyi fazlaca sevdiğim bir zerzevat. Ekşiliği ile epey zevkle tüketeceğiniz bir yemek.
- Etimiz, kereviz ve patatesimizi kuşbaşı boyutlarda doğrayıp hazırladım.
- Kereviz ve patates tencereye alana kadar kararmasın diye suya koydum ve kerevizleri üzerine bir dilim limon attım.
- Soğanı küçük küçük doğradım.
- Havucu istediğiniz boyutta kesebilirsiniz ben onları da küçük doğradım.
- Portakal ve limonun sularını sıkıp yumurta sarısı ile bir arada bir kaseye alıp yeterlice çırptım. Gereçler hazır başlayalım pişirmeye.
- Öncelikle etimizi, ısıttığımız tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir arada kavuralım. Rengi dönene kadar kavurduğumuz etimizin üzerine soğan ve havucu da ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
- daha sonra kerevizi ekleyelim. Yaklaşık 3, 4 dakika daha sonra patatesi, karabiber ve tuzu da ekleyip 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Etimiz ve başka sebzelerimiz piştiğinde bir tutam ayırıp ince ince kıydığım kereviz saplarından ekleyelim.
- Yemeğin suyundan çırptığımız yumurtalı terbiye içine yavaş yavaş ekleyip terbiyenin ısısı ile yemeğin ısısını dengelemek zorundayız. Zira kesilebilir.
- Temperlediğimiz terbiyemizi de son olarak tencereye aktaralım.
- Bir kaç dakika daha sonra yemeğimiz hazır ocaktan alabiliriz.Kereviz,pırasa üzere zerzevatları pişirirken bir iki dilim kadar buzluğa ayırıyorum. daha sonrasında çorbalarımda kullanmak için birer tutam zerzevat daima lazım oluyor.Afiyet olsun.