Kylian Mbappé, Zinedine Zidane yüzünden FFF Başkanı Noel le Graet’e saldırdı

Beykozlu

New member

Zinedine Zidane, Fransa’nın en büyük eski sporcularından biridir. Futbol başkanı, Zidane hakkında aşağılayıcı sözler söyledi ve bunun için derhal azarlandı.

Süperstar Kylian Mbappé, dernek başkanı Noel le Graet’i “saygısız” olarak görüyor, spor bakanı Amelie Oueda-Castera, Fransa’nın en yüksek futbol yetkilisinden özür bile talep etti. 81 yaşındaki Le Graet’in, milli takım teknik direktörü Didier Deschamps ile olan sözleşmesini uzatmadan önce Zinedine Zidane ile bir telefon görüşmesi yapmakla ilgilenmediğini iddia ettiği bir radyo röportajı, koşucuların ülkesinde dalgalara neden oldu. -yukarı.

“Ona ne söylemeliydim?”

Mbappé Twitter’da “Zidane Fransa’dır, bu efsaneye bu kadar saygısızca davranmıyoruz” diye yazdı. Le Graet daha önce, Zidane’ın kendisini Deschamps’ın işiyle ilgilendiğini belirtmek için arayıp aramadığı sorulduğunda, “Telefona cevap bile vermezdim. Ona ne söylemeliydim? ‘Merhaba efendim, merak etmeyin, bakın. Sen başka bir kulüp. Az önce Didier ile bir sözleşme imzaladım.'”

Deschamps (54), Katar’daki Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı aldığı son yenilginin (penaltılarda 2:4) ardından neredeyse üç hafta sonra Cumartesi günü sözleşmesini 2026’ya kadar uzatmıştı. Zidane potansiyel bir halef olarak görülüyordu, 1998 dünya şampiyonu, 2021 yazında Real Madrid’den ayrıldığından beri işsizdi. Son olarak, kraliyet takımıyla iki şampiyonluk ve üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan 50 yaşındaki, Brezilya milli teknik direktörü olarak da takas edildi.

“İstediğini yapabilir, bu beni ilgilendirmez” diyen Le Graet, “Onunla hiç tanışmadım ve Didier’den ayrılmayı hiç düşünmedik.” Spor Bakanı Oueda-Castera “utanç verici bir saygısızlıktan” bahsetti ve Le Graet’ten “futbol ve spor efsanesinden” özür dilemesini istedi.