Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı İçin Gereçler

Sadesi için;

• 1 su bardağı sarı leblebi
  • 1 adet l uzunluk yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş bergama tulum (Bimden)
  • Yarım su bardağı rendelenmiş süzme peynir (Bimden)
Pizza kraker için;

• 1 su bardağı sarı leblebi
  • l uzunluk yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş bergama tulum
  • Yarım su bardağı rendelenmiş süzme peynir
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı çörek otu ve dilediğiniz baharatlar (Keten tohumu,haşhaş vb)
Not: Ben diyette olduğum için ekstra yağ eklemedim. siz 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. ayrıyeten peynirlerin tuzu bana kâfi geldiği için tuz da katmadım.

Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz epey lezzetli kraker için; evvela leblebi un haline getirilir. Ben baharat öğütücüsünde yaptım.
  2. daha sonra hamur haline getirmek için robotun içine leblebi tozu, yumurta, peynirler koyulup çekilir. Çekerken kendi kendine hamur haline gelip ortasında dönmeye başladığında kıvamı olmuş demektir.
  3. Şayet bu kıvama gelmezse katı kalırsa 3-4 yemek kaşığı azar azar süzme peynirin suyundan ekleyebilirsiniz. daha sonra hamuru yağlı kağıt üzerine aktarıp iki yağlı kağıt içinde oklava ya da merdane sayesinde açalım.
  4. Çok ince olmayacak biçimde açılmalı yoksa kağıttan kalkmaz. Ağzı ıslatılmış bir çay bardağıyla kesilir. Pizza kraker için de ayrıdan hamur oluşturulup ona da birebir süreç uygulanır.
  5. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 20 dakika pişirilir. Fırında daha az kalırsa istenen kıtırlığa ulaşmaz. Daha da kıtır olmasını isterseniz 3-4 dakika daha denetimli olarak pişirmeye devam edilir.
Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı