Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Taban katman;
Not EkleTanımı Yazdır
Taban katman;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- Orta katman;
- 600 gram labne peynir
- 200 gram krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kadar zerdeçal
- 26 cm çember kalıp
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle çember kalıbımın tabanına yağlı kağıt serdim ve kenarlarını alüminyum folyo ile sıkı sıkı sardım bunu yapma maksadım ise cheesecake kenar kısmının beyaz kalmasını istediğimden.
- daha sonrasında burçak bisküvileri rondo dan geçirdim erittiğim tereyağ ve kıyılmış fındığı da ek edip karıştırdım kalıbına aktarıp sert bir taban oluşturdum.
- Krema için;derince bir kaseye labne peyniri,krema,un,nişasta ve vanilya ekleyip karıştırdım en son teker teker yumurtaları ekledim ve her yumurta da karıştırıp kremaya yedirdim.
- Kalıbıma aktardım tezgaha bir iki tık vurdum ortasındaki havayı almak için daha sonrasında evvelinde ısıtılmış fırında 160 derecede 40 dk pişirmek üzere gönderdim.
- Fırınımın içerisine başka bir tepsiye su ekledim ve fırının taban kısmına yerleştirdim bunun niçini ise cheesecake de çatlama olmaması içindir.
- Cheesecake piştikten daha sonra fırından çıkartmadan fırının kapağını açarak 1 saat kadar bekletelim ve bu sırada limonlu sosumuzu hazırlayalım.
- Limonlu sos için;sos tenceresine limon suyu,içme suyu,zerdeçal,nişasta ve şekeri aktarıp kaynayana kadar karıştırıp pişirdim ve cheesecake üzerine yaydım en az 3 saat buzdolabında beklettim ve çeşitli meyveler ile süsleyip servis ettim. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.????