bencede
New member
Lokanta Yöntemi Fırın Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben 1 bütün tavuk kullandım sizler 6 adet tavuk but kullanabilirsiniz
- 3 tane patates ( patatesleriniz büyükse ikiye kesin, küçükse hiç kesmeyin)
- 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su ( gerekirse sıcak su ek yapabilirsiniz)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 fincan sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün tavuk kullanacaksanız iri kesimlere ayırıyoruz. (Tavuk budu kullanacaksanız direk kullanın kesimlere ayırmayın).
- Yıkadıktan daha sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patateslerimizi iri kesimler halinde tavuklarımızın ortalarına yerleştiriyoruz. (patateslerimizi küçük modüller halinde koymuyoruz çabuk pişip dağılmasın diye)
- Tavaya sıvı yağımızı ve salçamızı alarak güzelce salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine suyumuzu ek ediyoruz. Bir kaç dakika kaynattıktan daha sonra altını kapatıyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ek ederek tavuklarımızın üzerine döküyoruz. Tepsimizin üzerini yağlı kağıt ve folyoyla yeterlice sarıyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fanlı fırında 1:30 saat pişiriyoruz. Orta ara suyunu denetim ediyoruz azalmışsa sıcak suyu kenardan ek edebilirsiniz.
- 1 saatin sonunda tavukları denetim ediyoruz. Tavuklarımız pişmişse üstündeki yağlı kağıt ve folyoyo alarak yarım saat de bu türlü uygunca tavuklarımızı kızartıyoruz.
- Fırından aldıktan daha sonra istediğiniz biçimde servis yapabilirsiniz. Suyu epeyce lezzetli oluyor ekmek banmalık harika tat????????