Lokmalık Ekler

Leila

Global Mod
Global Mod
Lokmalık Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Lokmalık ekler hamuru için

• 100 gram teremyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Muhallebisi için

• 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
Lokmalık Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Tarife hamur kısmını hazırlayarak başlayalım.
  2. 100gram teremyağ, 1 su bardağı su, bir fiske tuz, 1 tatlı kaşığı toz şekeri tavaya alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım sonrasındasında 1 su bardağı un ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.
  3. ondan sonrasında ılıyan hamurun içine birer birer yumurtaları koyalım ve her yumurtadan daha sonra yeterlice karıştıralım. Hamur yapışkan bir kıvam aldıysa oldu demektir.
  4. Kreması için 3 su bardağı süt,1 çay bardağı şeker,2yemek kaşığı tepeleme un,1 yemek kaşığı tepeleme nişastayı tencereye alıp düzgünce karıştırdıktan daha sonra orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
  5. hemen sonrasında 1 paket vanilya ve 1 tepeleme yemek kaşığı teremyağı ekleyip soğumaya bırakalım.
  6. Ekler hamurumuzu profiterol yaparmış üzere küçük küçük fırın tepsimize sıkalım.
  7. ondan sonrasında sıktığımız hamurun uçlarını parmağımızı suya batırdıktan daha sonra düzeltelim ve 150 derece öncesinden ısıtılmış fırında ağır ağır pişirelim. Pişme müddeti her fırına nazaran farklılık gösterir denetimli olalım lütfen.
  8. Pişen ve soğuyan hamurların içini soğuyan kremayla dolduralım.
  9. daha sonra benmari olarak eritiğimiz çikolataları batıralım. Ben portakalı çikolata,kahvaltılık çikolata,çilekli süt reçeli ve lotus kullandım siz dilediğiniz çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.
  10. Süsleme süreci bitince porsiyonluk kek kapsüllerinde servis ettim şimdiden afiyet olsun.
Lokmalık Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı