Lokmalık Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Lokmalık ekler hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Lokmalık ekler hamuru için
- 100 gram teremyağ
- 1 su bardağı su
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tepeleme yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarife hamur kısmını hazırlayarak başlayalım.
- 100gram teremyağ, 1 su bardağı su, bir fiske tuz, 1 tatlı kaşığı toz şekeri tavaya alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım sonrasındasında 1 su bardağı un ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.
- ondan sonrasında ılıyan hamurun içine birer birer yumurtaları koyalım ve her yumurtadan daha sonra yeterlice karıştıralım. Hamur yapışkan bir kıvam aldıysa oldu demektir.
- Kreması için 3 su bardağı süt,1 çay bardağı şeker,2yemek kaşığı tepeleme un,1 yemek kaşığı tepeleme nişastayı tencereye alıp düzgünce karıştırdıktan daha sonra orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- hemen sonrasında 1 paket vanilya ve 1 tepeleme yemek kaşığı teremyağı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Ekler hamurumuzu profiterol yaparmış üzere küçük küçük fırın tepsimize sıkalım.
- ondan sonrasında sıktığımız hamurun uçlarını parmağımızı suya batırdıktan daha sonra düzeltelim ve 150 derece öncesinden ısıtılmış fırında ağır ağır pişirelim. Pişme müddeti her fırına nazaran farklılık gösterir denetimli olalım lütfen.
- Pişen ve soğuyan hamurların içini soğuyan kremayla dolduralım.
- daha sonra benmari olarak eritiğimiz çikolataları batıralım. Ben portakalı çikolata,kahvaltılık çikolata,çilekli süt reçeli ve lotus kullandım siz dilediğiniz çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.
- Süsleme süreci bitince porsiyonluk kek kapsüllerinde servis ettim şimdiden afiyet olsun.