Lokum Ciğer Kavurma

bencede

New member
Lokum Ciğer Kavurma Tanımı İçin Materyaller

• 2 kg ciğer
  • Yarım kg dana kuşbaşı
  • 1 tane büyük soğan
  • 3 tane çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lokum Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Ben ciğeri tam kullanıyorum. Hem akciğer hemde karaciğeri karıştırarak kullanıyorum siz başka ayrı da birlikte de kullanabilirsiniz tercih sizin.
  2. Ciğeri ayıklayıp temizleyin yıkayın, süzüldükten daha sonra küp küp doğrayın. Küp küp doğranmış dana eti ile bir arada düdüklü tencereye alın harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
  3. Hayli su verecektir suyunu tam bıraktıktan daha sonra diğer su eklemeden düdüklünüzün kapağını kapatın.
  4. Orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna bakılırsa etler yumuşayıncaya kadar pişirin (Ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 20 dakika daha sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu)
  5. Öbür taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin yavaşça pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ek edin ve kavurun.
  6. Salçaları ve baharatları ekleyin etin üzerine su var ise evvel o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın ve çabucak sonrasında etide ek edin.
  7. Etin suyu yoksa 1 su bardağı su ek edin iki taşım pişirdikten daha sonra altını kapatıp pilavla servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Lokum Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı