bencede
New member
Lokum Ciğer Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kg ciğer
- Yarım kg dana kuşbaşı
- 1 tane büyük soğan
- 3 tane çarliston biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben ciğeri tam kullanıyorum. Hem akciğer hemde karaciğeri karıştırarak kullanıyorum siz başka ayrı da birlikte de kullanabilirsiniz tercih sizin.
- Ciğeri ayıklayıp temizleyin yıkayın, süzüldükten daha sonra küp küp doğrayın. Küp küp doğranmış dana eti ile bir arada düdüklü tencereye alın harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
- Hayli su verecektir suyunu tam bıraktıktan daha sonra diğer su eklemeden düdüklünüzün kapağını kapatın.
- Orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna bakılırsa etler yumuşayıncaya kadar pişirin (Ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 20 dakika daha sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu)
- Öbür taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin yavaşça pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ek edin ve kavurun.
- Salçaları ve baharatları ekleyin etin üzerine su var ise evvel o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın ve çabucak sonrasında etide ek edin.
- Etin suyu yoksa 1 su bardağı su ek edin iki taşım pişirdikten daha sonra altını kapatıp pilavla servis yapabilirsiniz afiyet olsun.