Beykozlu
New member
Çarşamba günü Almanya Stuttgart'ta Macaristan ile karşılaşacak. Lothar Matthäus şimdiden DFB yıldızları Musiala ve Wirtz'i övüyor ve FC Bayern'e çağrıda bulunuyor.
Rekortmen uluslararası oyuncu Lothar Matthäus, FC Bayern'i Bayer Leverkusen'den Florian Wirtz'i kadrosuna katmak için ortak çaba göstermeye çağırıyor. Aynı zamanda Münih takımı Jamal Musiala'nın sözleşmesini uzatmalı ve böylece uzun vadede Bundesliga için önde gelen uluslararası kulüplerin de ilgi gösterdiği iki DFB genç yıldızını güvence altına almalı.
“Almanya'nın en çekici ve finansal güce sahip kulübü olan FC Bayern, Bayern'in de istediği Musiala'nın sözleşmesini uzatmak için artık elinden geleni yapmalı. Bunun için de Wirtz'i Leverkusen'den getirip uzun vadeli bir sözleşme imzalamaları gerekiyor. Matthäus, “Sport Bild” köşe yazısında şöyle yazdı: “Eğer bu hemen mümkün değilse, eğer Bayern'in menajeri olsaydım, 2025'ten itibaren bir anlaşma bulmak için her şeyi yapardım.”
Wirtz'in Leverkusen'de 2027'ye kadar, Musiala'nın ise Münih'te 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. 21 yaşındaki iki oyuncu, Almanya'nın Avrupa Şampiyonası'nın açılışında İskoçya'ya karşı oynadığı maçta (5:1) parladı ve bu ülkedeki en büyük yetenekler olarak kabul ediliyor. “Musiala ve Wirtz geleceğin süperstarları!” Matthäus yazdı ve tahminde bulundu: “Önümüzdeki on iki ila on beş yıl içinde futbolu şekillendirecekler. Hatta her birinin benim halefim olarak ikinci Alman dünya futbolcusu olmak için gerekenlere sahip olduğuna ikna oldum.”
Dünya ve Avrupa şampiyonu, Wirtz'in transfer edilmesi halinde FC Bayern'in DFB seçimine de yardımcı olacağını açıkladı. “Bu bir zorunluluk değil, ancak Wirtz ve Musiala'nın bir kulüpte bir araya gelmesi milli takım için de bir avantaj olabilir, çünkü her ikisi de her gün birlikte çalışabilir ve birlikte gelişebilir.”