Matthäus kulüp liderliğine saldırdı: “futbol yeterliliği yok”

Beykozlu

New member

Alman rekor şampiyonları derin bir kriz içinde. Lothar Matthäus da bunun nedenini kulübün yönetim ekibinde görüyor.

Rekor milli oyuncu Lothar Matthäus, FC Bayern Münih'in mevcut sportif sefaletinde kulüp yönetimindeki futbol yeterliliğini kaçırıyor. 62 yaşındaki oyuncu, Sky'daki köşesinde yönetim kadrosunda finans sektöründen çok başarılı isimlerin bulunduğunu yazdı. “Onlar oradalar ama onların yanında benim sportif becerilerim yok. Hangisi oyuncu olarak şampiyonluk kazandı?” diye sordu Matthäus'a. Ve ayrıca: “Orada ahırın kokusunu yanında getiren kimse yok.”

Takım, oynadığı günlerde kötü oynasaydı Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge veya Uli Hoeneß oyuncuları uyandırırdı. Ama bunu bugün kim yapıyor, diye sordu Matthew. Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger ve Arjen Robben gibi eski oyuncuların dahil edilmesini savundu. 1990 dünya şampiyonu, “İstersem FC Bayern'deki bu güçlü kişiliklere yaklaşıp onlara bir pozisyon bulacağım” dedi.

Eberl “Bayern yüzü değil”

Bu bağlamda Matthäus, muhtemelen Mart ayından itibaren Bayern'in yeni spor direktörü olacak Max Eberl'den çok yüksek beklentilere sahip olmama konusunda uyardı. “Max'le birlikte Bundesliga'da spordan sorumlu kişi olarak mükemmel bir iş çıkarmış biri geliyor. Onun kulüpte bir geçmişi var ama tek başına bir kurtarıcı değil ve Bayern'in yüzü de değil.” Televizyon uzmanı.

Matthäus'a göre Thomas Müller uygun bir aday olacaktır. Fikrini şöyle açıkladı: “Thomas Müller zekidir, konuşkandır ve çok sempatiktir.” 34 yaşındaki futbolcunun oynamaya devam etmek istediğini biliyor ve “onu bu duruma sokmak istemiyorum” ancak Bayern Münih her zaman tarihten yaşadı.

Teknik direktör Thomas Tuchel hakkında ortaya çıkan tartışmada Matthäus, Bayern liderliğinden daha net bir bağlılık bekliyor – CEO Jan-Christian Dreesen yalnızca VfL Bochum'daki 2:3'ten sonra Tuchel'in RB Leipzig'e karşı oynanacak en iyi maçta yedek kulübesinde olacağını vurguladı. Oturacak.

Matthäus, “Bence net kararlar vermeniz gerekiyor” diyor. “Thomas Tuchel'i destekliyorsanız, geleceğinizi Leipzig'e karşı oynayacağınız bir sonraki maça bağlamamalı, bunun yerine sezon sonuna kadar onunla birlikte yolu takip edeceğinizi söylemelisiniz. Ne olursa olsun.”