Max Verstappen, Mercedes pilotu George Russell'a saldırdı

Beykozlu

New member
Başlangıç yeri cezası nedeniyle

Verstappen rakiplerine saldırdı: “Tüm saygıyı kaybettim”

12/01/2024 – 22:41Okuma süresi: 2 dakika

Max Verstappen: Dünya şampiyonu Katar'da penaltıdan dolayı pek mutlu değildi.

Resmi büyüt

Max Verstappen: Dünya şampiyonu Katar'da penaltıdan dolayı pek mutlu değildi. (Kaynak: Alessio De Marco/imago-images-bilder)

Katar'daki yarışa katılma hakkı kazanan Max Verstappen ceza aldı. Bu durum dünya şampiyonunu yarış zaferinden sonra bile sinirlendirdi.

Max Verstappen ve George Russell artık arkadaş olmayacaklar. Red Bull'un Hollandalı Formula 1 dünya şampiyonu, İngiliz Mercedes sürücüsünün Katar Grand Prix'sindeki zaferinden sonraki davranışını açıkça eleştirdi. Tetikleyici olan Russell'ın penaltı talebiydi çünkü Verstappen'in kendisini sıralama turlarında engellediğini düşünüyordu. Verstappen, “Bu çok hayal kırıklığı yaratıyor” diye vurguladı: “Tüm saygımı kaybettim.”

Her ikisi de Lusail Uluslararası Pisti'nde hızlı bir tur atmamıştı. Verstappen'in yarış görevlileri tarafından pole pozisyonunu alması reddedildi; bunun yerine Russell sezonun sondan bir önceki yarışına birinci sıradan başladı.

Verstappen, “birinin birisini bu kadar kötü bir şekilde batırmaya çalıştığını” hiç görmediğini söyledi. Russell'ın ona ceza vermeye çalışması çok saçmaydı. Verstappen, “Bunu elde ettiğime inanamadım. Ama bir bakıma, yaşadığım dünyada artık şaşırmıyordum” dedi.

Net açıklamalarıyla tanınan 27 yaşındaki Katarlı galip, bir ara öfkelenerek kavgaya devam etti. “Kameraların önünde her zaman çok kibardır, ancak onunla doğrudan yan yana oturduğunuzda tamamen farklı bir insan oluyor. Buna dayanamıyorum.” Yarışta birkaç metre sonra geride bıraktığı Russell'la artık hiçbir ilişkisi olmasını istemiyordu. Gelecek perşembe günü Abu Dhabi'deki padokta yılın son Grand Prix'sinde yeniden bir araya gelinecek.