Mehmet Yılmaz Ak: Pars hislerini ustalıkla gizliyor

Beykozlu

New member
◊ Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Mehmet Yılmaz Ak oyuncu olmadan evvel ne yapardı?
– İçimde daima oyuncu olma isteği vardı ancak bir biçimde birinci serüvenim konservatuvarla değil, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi ile başladı. O senelerda fazlaca tiyatro oyunu ve sinemalar izliyor, oyunculuk mesleğiyle ilgili biroldukca kitap okuyordum. İçimdeki bu dilek ve heyecan büyüdü. Üniversitedeki kısmımı değiştirip, Kadir Has Üniversitesi’nde oyunculuk okudum ve artık buradayız, memnunum.
◊ Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuşsunuz. Tiyatro sizin için ne tabir ediyor?
– Tiyatro benim için bir laboratuvar üzere. Oyunculuk ismine istediğim birfazlaca şeyi deneyebildiğim bir alan. Çok emek verilerek yapılan bir sanat.
Şu sıralar yalnızca izleyebiliyorum, umarım tüm koşullar müsait olduğunda yeniden sahnede olurum.
◊ Oyunculukla yolunuz birinci vakit içinderda nasıl kesişti?
– Ege Üniversitesi’nde okurken Bornova Belediyesi Kent Tiyatroları’nın kursiyer imtihanlarına girdim.
Birinci sahne tecrübem orada oldu. daha sonrasında oyunculuk yapmak istediğimin farkındalığı ile birlikte üniversitemi ve okuduğum kısmı değiştirdim.
HER KISMIN SENARYOSUNU
BİREBİR HEYECANLA OKUYORUM
◊ Biroldukça projede yer almışsınız. Unutamadığınız, yıllar geçse de “Ne hoş bir işti” söylemiş olduğiniz bir proje var mı?

– Şu ana kadar yer aldığım her projenin bugünkü beni oluşturmasında katkısı var. O niçinle birini başkasından ayırmamın mümkün olacağını sanmıyorum. Tercih ettiğim karakterleri seçerken daima farklı ve beni zorlayacak, alışılmış ki zorlarken de heyecanlandıracak bulunmasına dikkat ettim.
◊ “Yargı” dizisinin senaryosunu birinci okuduğunuzda ne hissetiniz? Savcı Pars karakterinin canlandırdığınız öteki karakterlerden farkını anlatır mısınız?
– Son vakit içinderda okuduğum en uygun kıssa örgüsüne sahip senaryoydu. Hâlâ her kısmın senaryosunu birebir heyecanla okuyorum.
Pars, birbirine zıt hisleri bünyesinde barındıran ve bunları ustalıkla gizleyebilen bir karakter.
Bu hisleri hem hissedip hem gizlemeye çalışmak karakterimin en keyifli yanlarından biri. Sanırım bu tarafıyla daha evvel oynadığım başka karakterlerden ayrılıyor.

BU BAŞARIYI UYGUN BİR TAKIM RUHUNA BORÇLUYUZ
◊ Role nasıl hazırlandınız?

– Bu role hazırlanırken hukukçu arkadaşlarımdan ziyadesiyle fikir ve takviye aldım. Nitekim bu işi yapan insanların kanılarını alarak rolüme hazırlanmak benim için avantaj oldu. Ayrıyeten kucak dolusu imal izleyerek Pars karakterini evvela kendi içimde şekillendirdim.
◊ Pars hırslı, başarılı ve keskin bir karakter. Siz de gerçek hayatta bu biçimde biri misiniz?
– Gerçek hayatımda o kadar keskin birisi değilimdir fakat netimdir. Hislerimi Pars kadar yeterli gizleyerek renk vermeden devam edemem.
◊ Şu sıralar ekranın en beğenilen, en çok konuşulan projesinde yer almak size neler hissettiriyor? Sizce bu muvaffakiyetin sırrı ne?
– Çok gururlu ve memnunum. İnandığım, özümsediğim bir işin beğenilmesi fazlaca değerli benim için. Bu başarıyı düzgün bir takım ruhuna borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Grup olarak gücümüzün izleyiciye hayli hakikat yansıdığını ve onlardan da bunun kararında âlâ geri bildirimler aldığımızı söyleyebilirim.

HOŞ YORUMLAR
MOTİVE EDİYOR
◊ Toplumsal medyayla aranız nasıl? Rolünüz hakkında yapılan yorumları okuyor musunuz? Gelen yansılar nasıl?

– Olağanüstü bir kullanıcıyım diyemem fakat natürel ki takip ediyorum. Rolüm ve dizimiz hakkında yapılan yorumları okuyorum. Aldığımız hoş yorumlar ve işimizin bu kadar konuşuluyor olması bizi motive ediyor.

FOTOĞRAF YAPIYORUM
◊ Çekimler haricinde kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Hobileriniz var mı?

– Ayırabiliyorum. Fotoğraf yapmaktan, okumaktan, yazmaktan, izlemekten epey keyif alıyorum ve fırsat buldukça vaktimi bu istikamette değerlendirmeyi tercih ediyorum.