Melis Sezen: İşimle ön planda olmayı seviyorum

Beykozlu

New member
Bu yıl Pantene Yıldızı Parlayanlar’dan biri oldunuz. Geçmiş senelerda kazananları ve onların geldiği noktaları da biliyoruz. Bu mükafatın mesleğinizi nasıl etkileyeceğinizi düşünüyorsunuz?

– Pantene Altın Kelebek mükafatları hayli özel ve bu sene bu biçimde bir çıkış yapıp ‘Yıldızı Parlayan’ ile ödüllendirildiğim için hayli memnun ve gururluyum. Bu mükafatla birlikte ışıl ışıl hissediyorum kendimi, hayli hoş kapılar açacağına inanıyorum. Yıldızımız daima parlasın.

Haberi aldığınızda nasıl hissettiniz?

– Çok keyifli oldum ve epey gururlandım. Çabucak Pantene Altın Kelebek gecesinin hayalini kurmaya başladım bile.

Reklam çekimlerinde Cemre Baysel ve Ahsen Eroğlu beraberydiniz. Birinci defa mi tanıştınız?

– Evet, çekimlerde tanıştık. Çok keyifli geçti. Umarım hepimiz için uğur getirir bu ödül.

Saçıma daha fazla ihtimam gösteriyorum

Merasim için hazırlıklara başladınız mı? Pantene Yıldızı Parlayanlar’dan biri olarak gecede elbette saçlarınız da fazlaca konuşulacak. Nasıl bir saç bakım rutini uyguluyorsunuz?

Uzun vakittir çekimler niçiniyle saçım neredeyse her gün süreç görüyor. E alışılmış bir de artık imzam haline gelen sarı tonunu kaybetmemek için sık sık boyatmam gerekiyor.

Bu süreçte de doğal ki ister istemez saçlarım kuruyabiliyor ve yıpranıyor. Pantene Altın Kelebek’e hazırlandığımız bu vakitte Pantene ailesinin de takviyesiyle saçıma daha fazla ihtimam gösteriyorum. Bu yılın Pantene Yıldızı Parlayan’ı olarak kırmızı halıda saçlarımın gücünü göstermeye hazırlanıyorum. Konutta saçlarıma yeterli bakmayı ihmal etmiyorum.

Yıpranan saçlarımı onarmak için duşta şampuan daha sonrasında 3 Dakikada Mucize Krem’i severek kullanıyorum. Yalnızca 3 dakikada yıpranan saçlarımı onarıyor ve yumuşacık yapıyor.

Saçlarımı duruladıktan daha sonra tek kullanımda yıpranmaları onarmaya başlayan, 1 damlada 3 kat fazla tamirat sağlayan Ağır Onarıcı Yağ ile saçlarımı besliyorum ve ışıl ışıl saçlarımın gücünü göstermeye hazırlanıyorum.

Ahsen Eroğlu – Melis Sezen – Cemre Baysel

Kendimi beğendiğimde kuvvetli hissediyorum

◊ Bu yılın teması “Gücünü Gösterenler” olacak. Sizin gücünüzün kaynağı nedir? Kendinizi en epey hangi vakit içinderda kuvvetli hissediyorsunuz?

– Pantene Altın Kelebek gecesini aylardır heyecanla bekliyorum. Pantene ile birinci bir ortaya geldiğimizden beri bu geceyi ve hazırlıkları konuşuyoruz. O gece hem kırmızı halıda birebir vakitte sahnede kendimi en kuvvetli halimle hissetmek hayli değerli. Kendimi en kuvvetli bulduğum vakit içinder kendimi baştan aşağı en düzgün halimde hissettiğim vakit içinder. Aynaya bakıp gördüğüm Melis’i birinci olarak ben beğendiğimde fazlaca kuvvetli hissediyorum. Bu gücü diğerlerinin da gördüğüne inanıyorum.

Yalnızca ödül gecesi üzere özel gecelerde de her gün saçlarımın en güzel halinde olması benim için hayli değerli. Saçlarımın kuvvetli ve hoş gözükmesi güne yüksek motivasyonla başlamama ve gün ortasında kendimi her an uygun hissetmeme yardımcı oluyor. Pantene Altın Kelebek gecesinde de sahneye çıkıp ödülümü alırken bu güçle kendimi her şeye hazır hissedeceğime inanıyorum.

Seyirci, benimle Derin’i sahiplendi

◊ Kanal D’de ekrana gelen “Sadakatsiz” ile büyük bir ivme yakaladınız. Bu durum size neler kazandırdı ve neler götürdü?

– hiç bir şey götürmedi lakin epeyce şey kazandırdı. “Sadakatsiz” benim için fazlaca kıymetli bir proje ve Derin fazlaca özel bir karakter. Kendimin dahi bilmediğim alanlara daldım Derin’le. Çok şey öğreniyorum bu seyahatte. bu biçimde başarılı ve duygusu fazlaca kuvvetli bir işin ortasında olduğum için epeyce memnunum.

◊ Derin’in ruhsal yardıma gereksinimi var. Pekala, size nasıl reaksiyonlar geliyor?
– Katiyen ruhsal yardıma muhtaçlığı var. Birden fazla insan da bunu söylüyor. Derin’in artık bu biçimdesine kendisini yıpratmasına ve ruh sıhhatinin bozulmasına üzülenler var. “Yapma artık bunu kızım kendine, gençsin güzelsin yeni bir hayat kur” ya da ağladığını gördüğü an “Oh olsun, beter olsun!” diyenler oluyor. Aldığım her yorumda öteki keyifli oluyorum. Zira demek ki Derin yaşıyor ve hepimizde diğer öbür hisler uyandırıyor. Benimle birlikte seyircinin de Derin’i sahiplendiğini görüyorum. Bir oyuncu için memnunluk verici bir şey.

◊ Karakterin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
– İnanın ben de kestiremiyorum lakin bir insanın hayatının merkezine koyduğu şeyi değiştirmesi hiç kolay bir şey değil. Derin’in sırf Volkan için yaşadığını görüyoruz. En son uçurumdan otomobille uçmuş, suyun altında otomobilde sıkışmış, vefatla burun buruna gelmiş bir bayan Derin. Ama bir daha de yaşamaya Volkan için devam etmeyi seçti.
hayatının merkezinde Volkan vardı ve hâlâ var. Bu yüzden çok büyük bir saplantı ile karşı karşıyayız. Fakat son kısımlarda de gördüğümüz üzere taktik değiştiren lakin asla vazgeçmeyen bir Derin var.

Hayatta esnek olmayı öğrenmek gerek

◊ Özel hayatı didiklenmeyen az oyunculardansınız. Bunu dikkatinize mi bağlıyorsunuz yoksa epeyce ağır çalışmanıza mı?

– Çok çalışıyorum ve çalışmakla epey keyifli oluyorum. İşimle ön planda olmayı epeyce seviyorum. Önceliğimi de ona nazaran belirliyorum.

◊ Mecmua kapakları, reklam kampanyaları… Gösterilen ilginin bir beklentisi oluyor. Beklentiden yorulduğunuz oluyor mu?
– Asla. Bu benim işim. Her şeydilk evvel benim de kendimden beklentim var. O da elimden gelenin en düzgününü yapmak. Diğerinin beklentisini karşılamaya çalışmak yerine tıpkı doğrultuda elinizden gelenin en düzgününü yapınca aslına bakarsanız istenilen noktada buluşuyorsunuz. Hayatta esnek olabilmeyi, yeniliklere açık olmayı öğrenmek gerekiyor.
Ne kadar esnek olursanız o kadar yapabileceklerinizin kapasitesi artar. Beklenti, kendimi daha da geliştirmem, potansiyelimi arttırmam için hayli hoş fırsatlar sunuyor bana. O yüzden fizikî olarak yorulsam dahi bu, beni fazlaca motive ediyor. Daha da güç doluyorum. Çok yeterli geçen bir iş günüm daha sonrası gücüme inanamazsınız!