Michael Douglas kanser teşhisini konuştu

semaver

New member
Drama Yıldızı İçin Yas

Val Kilmer'in teşhisi halka açık olmamalı

02.04.2025 – 8:39Okuma Süresi: 2 dakika.

Val Kilmer: Aktör 65 yaşındaydı.

Resmi büyütmek

Val Kilmer: Aktör 65 yaşındaydı. (Kaynak: Robert Galbraith / Reuters)

2014 yılında Val Kilmer kanserle hastalandı. Oyuncu tanıda halkı paylaşmak istemedi. Ama sonra bir Hollywood yıldızı sohbet etti.

Kasım 2016'da Facebook'ta Val Kilmer, “Michael Douglas'ı seviyorum, ama yanlış bilgilendirildi” diye yazdı. O zaman aktör bu kelimelerle larinks kanserini reddetti. Kısa bir süre önce, Michael Douglas aktörünün teşhisini yapmıştı. 2010 yılında bile ağız boşluğunda bir kanser tümörünün bulunduğu Oscar kazananı, “Val, şimdi sahip olduğum şeye sahip ve onun için çok iyi görünmüyor. Onun için dua ediyorum.” Dedi.

O zaman, Val Kilmer kanserini iki yıldır biliyordu. 2014 yılında kendisine teşhis edildi. Fakat halkın bunu bilmeden kansere karşı mücadeleyle savaşmak istedi. Hayranlarına sadece boğazında bir düğüm ve şişmiş bir dil olduğunu, ancak “kanser olmadığını” söyledi. Michael Douglas'ın ondan “güzel bir mesaj” ile özür dilediği söyleniyor.

Yarım yıl sonra Val Kilmer, kanserinin kendisi hakkında konuştu. Mayıs 2017'de Reddit ile ilgili bir soru -cevap oturumunda, aktör bir kullanıcının Michael Douglas iddialarının doğru olup olmayacağını sordu. Val Kilmer yanıtladı: “Muhtemelen bana yardım etmek istiyordu çünkü basın muhtemelen şu anda nasıl yaptığımı sordu.” Ayrıca şimdi kanseri yendiğini doğruladı. “Ama dilim hala daha fazla iyileşmesine rağmen şişti. Çünkü kendimi hala normal bir insan gibi duymuyorum, insanlar henüz sağlıklı olmadığımı düşünüyor.”

Aralık 2017'de Val Kilmer daha sonra tanısı ile de ilgilenen ilk röportajını verdi. Aktris Joanne Whalley ile boşanmış evliliğinden iki çocuk olan Mercedes ve Jack'in yanında, ABD dergisi “Hollywood Reporter” ile kanseri hakkında konuştu, kemoterapi ve trake üzerinde bir operasyon yapması gerektiğini söyledi.

Sesi kanser tarafından çizildi ve konuşmasını fısıltıya azaltmak zorunda kaldı. Nefes almak bile onun için zordu. İnancı bu zor zamanda ona yardımcı oldu. Aktör, diğer şeylerin yanı sıra dualarla iyileşmeye inanan dini topluluğun “Hıristiyan Bilimi” nin bir üyesiydi.

Şimdi Val Kilmer öldü. Özellikle seksenli ve doksanlarda “Top Gun” gibi filmlerle başarıyı kutlayan Hollywood yıldızı 65 yaşında öldü. Kızı Mercedes'e göre zatürreye yenik düştü.