Milli antrenör Julian Nagelsmann Deniz Undav'ı geçemiyor

Beykozlu

New member

Deniz Undav, VfB Stuttgart'ta büyük etki bırakıyor. Yakında muhtemelen Alman milli takımına da gol atacak.

Oranlar etkileyici: 18 maçta 13 gol. VfB Stuttgart'tan Deniz Undav bu sezon Bundesliga'yı sarsıyor. İngiliz birinci lig kulübü Brighton & Hove Albion'dan alınan kredi de milli antrenör Julian Nagelsmann'ın odak noktası haline geldi.

DFB teknik ekibi Undav'ı yakından izliyor. Nagelsmann, Aşağı Saksonya doğumlu forveti Mart 2024'teki sonraki iki uluslararası maça davet etmeyi planlıyor. Nagelsmann ve Undav temas halinde. Hollanda (Frankfurt'ta) ve Fransa'ya (Lyon'da) karşı oynanacak maçlara aday gösterilmekten başka herhangi bir şey şu anda büyük bir sürpriz olacaktır.

Almanya için mi, Türkiye için mi? Karar standları

Undav şu an itibariyle Türkiye adına oynayabilir: Ailesi Kürt kökenlidir ve aslen Türkiye'nin güneydoğusundan gelmektedir. Alman kadrosunda yine BVB'nin forveti Niclas Füllkrug'un alternatifi olabilir. Ancak Aralık ayının başında Borussia Dortmund'a karşı kazanılan kupa başarısının ardından Undav'ın açıkça Almanya'ya yöneldiğini açıkça belirtmişti.

Paralı TV kanalı Sky'da konuşan Undav, “Kendi adıma bir karar verdim. Ailem ve danışmanımla konuştum ve milli antrenöre hedefimin sinyalini verdim” dedi ve gülümseyerek ekledi: “Birlik, adalet ve özgürlük. Ben Her iki seçeneği de vardı ve ona eğer şansım olursa Almanya adına oynama şansını denemek istediğimi söyledim.”

1

Harry KaneBavyera

201.2324
2

Serhou GuirassyStuttgart

141.21317
3

Lois OpendaLeipzig

200,7214
4

Deniz UndavStuttgart

170,76013
5

Ermedin DemiroviçAugsburg

200,55311
6

Victor BonifaceLeverkusen

160,62110
7

Marvin DuckschBremen

190,4739
7

Niclas FüllkrugDortmund

200,4539
7

Jonas RüzgarWolfsburg

200,4509

Kulüp antrenörü Sebastian Hoeneß de hücum oyuncusunu oldukça övdü. Hoeneß, “Deniz tam olarak yapabileceği ve yapması gereken şeyi yapıyor: performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bunu gerçekten iyi yapıyor. Eğer bunu yapmaya devam ederse büyük bir şansı var, o zaman onu geçmek neredeyse imkansız” dedi Hoeneß Leverkusen maçı öncesi, himaye ettiği kişinin Avrupa Şampiyonası'na potansiyel katılımı hakkında basın toplantısında. Daha birkaç yıl önce bile Undav'ın 2024'te kendi evinde oynanacak Avrupa Şampiyonası'nda Almanya adına oynayabileceğinin düşünülemez olduğunu düşünürdü.

Meppen ve Belçika üzerinden Premier Lig'e

Undav'ın profesyonel olma yolu klasik ve basit bir yol olmadı. 27 yaşındaki oyuncu, sektörde sıklıkla “geç başlayan” olarak anılan biri. 2012 yılında Werder Bremen'in altyapı takımlarından seçilen oyuncu, 2018'de üçüncü lig takımı SV Meppen'in onu fark etmesinden önce bölgesel ligde büyük bir sıçrama yapmıştı. Almanya'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'nı kazandığı yıl.

Başarılı bir ilk sezonun ardından Undav, Meppen'deki ikinci sezonunda işleri gerçekten tersine çevirdi. 2019/2020 sezonunda 34 maçta 17 gol attı ve takım arkadaşlarına 13 gol daha kazandırdı. O zamanlar 24 yaşındaki oyuncu, Almanya'da kalmak yerine ikinci Belçika ligine, Royale Union Saint-Gilloise'a geçti ve burada sadece 2021/2022'de yükselmekle kalmadı, aynı zamanda şampiyonluğu da sansasyonel bir şekilde kutladı.

Undav, 33 maçta 35 gol attı (25 gol, 10 asist), böylece Brighton'ın İngiliz birinci lig takımı onun hizmetlerini güvence altına aldı. Undav'ın yeteneklerini yalnızca sezonun son maçlarında sergilediği karışık bir sezonun ardından nihayet Stuttgart'tan gelen çağrı geldi.