Beykozlu
New member
Alfred Gislason'un milli hentbol antrenörü olarak sözleşmesi yakında sona erecek. Kendi evinde oynanan Avrupa Şampiyonası'nın son maçının ardından geleceği hakkında bilgiler verdi.
Kendi evindeki Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük maçını kaybeden Alfred Gislason, milli antrenör olarak geleceği konusunda sakinliğini korudu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Gislason'a, yarı final golüne ulaştıktan sonra sözleşme uzatması hakkında bilgi alıp almadığı soruldu.
“Hayır, yapmadım” dedi Gislason. 64 yaşındaki oyuncu, “Ben de çok ama çok rahatım” dedi. Mart ayında yapılacak Olimpiyat elemelerine kadar sözleşmesi devam ediyor ve takımın genç bir takıma geçişinden bahsetti.
Gislason ve “kayalık yol”
Gislason, “Sonuçta şu ana kadar takımı yeniden inşa etmek için bu zorlu yolculuğu yaptım” dedi. “Çocuklarla durum çok iyi görünüyor ve onlara kim bakacaksa bu takımla çok eğlenecek.” Kendisi de çalışmaya devam etmekle kesinlikle ilgileniyor: Gislason, “Bunu yapmak istediğimin sinyalini verdim ama sonunda karar veremedim” diyor.
İsveç ile oynanan maçın ardından DHB spor direktörü Axel Kromer, turnuvanın analizini açıkladı ve ardından milli teknik direktörle görüştü ancak olası bir sözleşme uzatması için kesin bir zaman çerçevesi belirlemek istemedi.
Gislason, Christian Prokop'un görevden alınmasının ardından Mart 2020'de milli takımın başına geçti. İzlandalılar arasında DHB takımı büyük turnuvalarda sonuçlarını sürekli olarak geliştirdi. 2021 Dünya Kupası'nda eleme on ikinci sıraya yükseldi, Tokyo Olimpiyatları'nda çeyrek finale yetti, 2022 Avrupa Şampiyonası'nda birçok Kovid hastalığına rağmen yedinci, 2023 Dünya Kupası'nda ise beşinci oldu. Ev sahibi Avrupa Şampiyonası'nda yarı final hedefine dördüncü olarak ulaştı.
DHB'ye katılmadan önce Gislason, Alman rekor şampiyonu THW Kiel'e on bir yıl boyunca koçluk yapmıştı ve burada 2019'da görevinden istifa ederek aslında antrenörlük kariyerine son vermek istemişti.