semaver
New member
Eylül 2021'den bu yana “Tagesthemen”in sunucusu: Aline Abboud. Ama artık bitti. 35 yaşındaki oyuncu doğum iznine çıkıyor.
“Tagesthemen” sunucusu Aline Abboud doğum izni alıyor. Pazar akşamı Erste'deki ARD programında “Tagesthemen” masasını alt değiştirme masasıyla değiştireceğini söyledi. 35 yaşındaki oyuncu, haberi sosyal medya kanallarından da kamuoyuna duyurdu.
Örneğin Instagram'da “Sevgili insanlar, şimdi doğum yapacağım” diye yazdı ve şunları ekledi: “Bebek molasından önceki son gösteri. Bu kadar. Şimdi bu kadar yeter. En iyi haftalar, aylar ve yıllar yaklaşık benim için hayatımın başlaması için.”
Alman televizyonunun en tanınmış haber programlarından biri olan “Tagesthemen”, Hamburg'daki kamu yayıncısı ARD tarafından yapılıyor ve Das Erste topluluk programında gösteriliyor.
“Ona bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz”
“Tagesthemen” moderatör ekibi Abboud'un yanı sıra Caren Miosga'nın yerini alan Ingo Zamperoni ve Jessy Wellmer'den oluşuyor. Miosga, 21 Ocak'ta ilk Pazar akşamı talk şovunu başlatacak. ARD'den sorumlu Norddeutscher Rundfunk'a (NDR) göre, Aline Abboud'u “Tagesschau” sözcüsü Julia-Niharika Sen temsil edecek. Ayrıca ARD-aktuell'in ikinci genel yayın yönetmeni Helge Fuhst da temsil edecek. içeri girin.
Sen, NDR'ye şunları söyledi: “Güncel – genellikle karmaşık ve bazen de hantal – haberlerin ardındaki heyecan verici hikayelere yakında daha sık bakabilmenin harika olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ele aldığımız konuları tartışmak için sabırsızlanıyorum. 'Tagesschau “Genellikle konuyu derinleştirmek, daha anlaşılır hale getirmek ve işlerin zorlaştığı yerleri takip etmek için yalnızca kısaca özetleyebiliriz.”
Abboud'un patronu, ARD-aktuell'in ilk genel yayın yönetmeni Marcus Bornheim, sunum yapan kişiye veda ederken sıcak sözler söyledi: “Onun adına mutluyuz ve önümüzdeki dönemde ona en iyisini diliyoruz.” Aynı zamanda “Tagesschau” sunucusu Sen'i şu sözlerle duyurdu: “Hem yetkin hem de sevimli bir meslektaşımız Julia-Niharika Sen ile ortaya çıkan boşluğu kapatıyor.”