Mozaik Pasta (Krem Şantili) Tanımı İçin Materyaller
Bismillahirrahmanirrahim ????.
Not: dilerseniz krem şanti içerisine yarım çay bardağından biraz fazla Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 25 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin (eritilmiş)
- Dilerseniz içerisine fındık, fıstık, ceviz ve damla çikolata katabilirsiniz ben damla çikolata kattım.
Bismillahirrahmanirrahim ????.
- Bisküvilerimizi rondodan geçirelim yahut elimizle ufalayalıp bir kapa katalım.
- Üzerine kakao vanilya süt ve eritilmiş tereyağından katıp yoğuralım. (ben tereyağı katmayı unuttum o yüzden katmasanız da olur).
- Harçımız hazır dilediğiniz biçimde hazırlayıp servis edebilirsiniz.
- Hazırladığınız harcı dilerseniz streç sinemaya sarıp o biçimde buzdolabında 1 saat kadar bekletin istediğiniz biçimde dilimlendirip çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Dilerseniz de benim üzere kelepçeli kalıba streç sinema serip üzerine hazırladığınız harçtan katıp evvela buzlukta 1 saat kadar dinlendirin.
- Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın üzerine 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın ve harcın üzerine yayın.
- Buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
- Üzerine diler ganaj dilerseniz benmari tarzı erittiğiniz çikolata ile biçim verebilirsiniz .
Not: dilerseniz krem şanti içerisine yarım çay bardağından biraz fazla Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.