Muhallebili yavaşça Pratik Ve Serin Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Muhallebili yavaşça Pratik Ve Serin Kek Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
Muhallebi için;

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
Muhallebili yavaşça Pratik Ve Serin Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Şeker ve yumurta uygunca köpük kıvamına gelene kadar çırpılmalı.
  2. Akabinde süt, sıvı yağ ek edilmeli.
  3. sonrasındasında yavaş yavaş unu ve kabartma tozu ,vanilya, kakao eklenerek tekrar çırpılır ve düz bir fırın tepsisine fırın kağıdı yerleştirip üzerine kek materyali dökülür .
  4. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35- 40 dakika pişirilir.
  5. Kekimiz pişerken muhallebisi hazırlanır.
  6. Bunun için 1 litre süte, bir su bardağı şeker, bir yumurta sarısı ,2 yemek kaşığı nişasta ve iki yemek kaşığı unu uygun bir tencereye koyup bir hoş çırparak ocağın üzerine alıp karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  7. 1 adet vanilyayı da ek edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  8. Ve pişen kekimizi borcam yada neye yaparsanız ona bakılırsa kesip ben görseldeki borcama yaptım.
  9. Kekin üzerine koyup tıpkı hizada kestim ve borcamın içerisine yerleştirdim.
  10. Üzerini sütle ıslattım ve üzerine yapmış olduğum muhallebiyi eşit biçimde döktüm.
  11. Onun üzerinede kekin kalan kenarlarını elimle püre haline getirip üzerine serpiştirdim .
  12. yine sütle ıslattım ve elimle bastırdım eşit olsun diye kalıp üzere olsun diye.
  13. Üzerini fıstık, hindistan ceviziyle süsledim bu kural değil isterseniz koymayadabilirsiniz .
  14. Tanım bu türlü tamamdır fakat teklifim sonraki gün tüketmeniz inanın bu biçimde gerçek kalıba ve lezzete oturmuş oluyor lakin isterseniz 2 saat daha sonrada tüketebilirsiniz afiyet olsun ????.