neden onun “Balerin Liginde” hiçbir kadın oynamıyor?

Beykozlu

New member

Lukas Podolski “Baler Ligi”nin kurucu ortağıdır. Ligde kadınların yokluğuna ilişkin bir soruya öfkeyle tepki gösterdi ve internette eleştiriler aldı.

Lukas Podolski sadece aktif bir futbolcu değil, aynı zamanda kendi futbol liginin de kurucusu. 38 yaşındaki oyuncu, dünya şampiyonu arkadaşı Mats Hummels ile birlikte “Baler Ligi” adı verilen kuruluşu kurdu. Müzisyen Kontra K, komedyen Felix Lobrecht gibi ünlülerin ve milli oyuncu Jule Brand gibi futbol ünlülerinin kendi takımlarını yönettiği kapalı alanda futbol ligi.

Takımlar çoğunlukla ülkenin bölgesel ve üst liglerindeki oyunculardan oluşuyor. Ancak takımlarda kadın bulamazsınız. Haftalık “Zeit” gazetesi bir Baller Ligi etkinliğini ziyaret ederek kurucu Podolski ile kadınların eksikliği hakkında konuştu.

Podolski öfkeyle tepki gösterdi

2014 dünya şampiyonunun saldırıya uğradığını hissettiği söyleniyor. Kadınları dışlamakla suçlandı. Raporda Podolski, “Ben Köln'den geliyorum, burada çok sayıda gey ve lezbiyen yaşıyor. Ve nereden gelirseniz gelin, biz Köln sakinleri her zaman açığız” diyor.

Kadınlar hala onun liginde olmamalı. Podolski şöyle devam etti: “Bu bir basketbol ligi; çocuklar için değil, kadınlar için değil, bebekler için değil, erkekler için.” Kadınların kendi “profesyonel” basketbol liginde rekabet edebilecek kaliteye sahip olduğunu düşünmüyor.

Kadın kotası fikri reddedildi

Kendisi de “Baler Ligi” oyuncusu olan Marvin Boachie de raporda söz sahibi oluyor ve kadınların takımlara seçildiğinden, hiçbirinin zirveye çıkamadığından bahsediyor. Baller Ligi'nin başkanları da kadınlara yönelik bir kota getirilmesini düşündü ancak sonuçta bu karardan vazgeçti. Podolski bunların hiçbirinden bahsetmedi. Raporda, Podolski'nin bunun yerine meseleyi “gerçek erkekler gibi” salonun arkasında çözmeyi önerdiği belirtildi.

Rapordan Podolski'nin alıntısı internette yayınlandığından beri büyük ilgi gördü. Portal X'te bazı kullanıcılar, futbol profesyonelini açıklamalarından dolayı eleştiriyor. Yani bir kişi alıntıyı yalnızca rahatsız bir şekilde “Ah, tamam” diyerek paylaşıyor. Bir başkası Podolski'nin açıklamalarını şaşırtıcı bulmuyor: “Artık Lukas Podolski'nin çok aptalca bir şey söylemesi şaşırtıcıymış gibi davranılabilir, ama…” diye yazıyor.

Bir başkası şöyle yazıyor: “Vay be, bunu ifade etmenin en aptalca yolu bu. Beni hiç şaşırtmadı. Beni şaşırtan şey, Baller Ligi'nin Lukas Podolski'yi medyaya yüz olarak sunmanın akıllıca olduğunu düşünmesi ve izin vermesiydi. Hepimizin bildiği gibi ortalıkta pek bir şey dönüyor değil.”