Nefis Kabak Mücver

Leila

Global Mod
Global Mod
Nefis Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler

• 2 adet orta uzunluk kabak
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un (Mısır unuda olabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3-4 kol taze soğan
  • 2-3 kısım taze nane
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz karabiber pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
Kızartmak için

• Sıvıyağ
Nefis Kabak Mücver Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle kabakların kabukları soyulur ve rendelenir daha sonra havuçlarda soyulup rendelenir. Tüm yeşillikler yıkanıp ince ince doğranır.
  2. Bütün materyaller karıştırılır un yavaş yavaş ek edilir, ne fazlaca katı ne hayli cıvık olacak bir karışım elde edilir. Tavaya sıvı yağ koyulup biraz ısınınca kaşık ile ince bir katman olarak yağa koyulur ve kaşıkla biraz bastırılır.
  3. Önlü gerili düzgünce kızarıncaya kadar pişirilir. Tüm harç bitene kadar süreç yinelanır. Yanında sarımsaklı ve dereotlu yoğurtla da tüketebilirsiniz. Domates ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
    ❤
    ????????????.
Not: Kabağı rendeledikten daha sonra suyunu sıkmadım bir dahade sulanmadı ve kıvamı hoş oldu.

Şayet kabaklı harcınız hayli yumuşak oluyorsa un ek edebilirsiniz kek hamurundan biraz katı kıvamlı olursa daha lezzetli oluyor.

Olağanda havuç koyulmuyor fakat ben konutta olduğu için çocuklara daha vitaminli olsun diye ek ettim bence epey lezzetli oldu. Havuç sizin tercihinize kalmış yoksa koymasanızda olur kıvamını bir daha unla ayarlarsınız.