bencede
New member
Nefis Kuzu Tandır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Nefis Kuzu Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo kuzu but (kemiksiz ve biraz yağlı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kadar kekik
- Tuz
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Karamelize soğan
- 2 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizin üzerine sıvı yağ kekik tuz ekleyerek etimize sosu yedirelim. Etimizi düdüklü tencereye alalım. Üzerine suyumuzu ek edelim.
- Düdüklü tencerede ne kadar tutacağınızın dakikasını ben demeyeyim size bu epeyce farklı olabiliyor zira düdüklü tencerenizin ayarını en düzgün siz bilirsiniz ben yaklaşık 12 dakika tuttum lokum üzere olması için.
- Haşlanan etimiz istediğimiz kadar yumuşaksa suyunun ortasından çıkarıp çatal bıçak sayesinde ağza gelecek biçimde küçültüyoruz.
- Etimizi bir tavaya tereyağımızı alıyoruz ve didiklediğimiz etleri erimiş tereyağının içine ekliyoruz. Biraz daha lezzetlenmesi için birkaç dakika kavuruyoruz sonrasındasında etimizin suyundan 1-2 kepçe ek ediyoruz şöyleki bir fokurdatıp altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tavaya tereyağı ekleyip halka halka doğradığımız soğanları orta ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz. Ben bulgur pilavı tercih ettim.
- İsterseniz ekmek üzeri yada pirinç pilavı ile de servis edebilirsiniz. Alt kata pilav çabucak sonrasında etimden en daha sonra biraz karamelize soğandan ek ederek ince ince kıydığım maydanoz ile süsledim.
Nefis Kuzu Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı