semaver
New member
Nefis Sosuyla: Ton Balıklı Makarna Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) paket makarna
- 1/2 (yarım) kırmızı soğan
- 1 adet salatalık
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 150 gram ton balığı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı dereotu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynayan suya dilediğiniz biçimdeki makarnayı atarak 12 dakika kadar haşlayın. Bu salata için dirsek makarna da fazlaca hoş oluyor.
- Kırmızı soğanı ve salatalığı dilediğiniz biçimde doğrayın. Ben olağan salata yaparmış üzere doğradım.
- Haşlanan makarnayı derin bir kaseye alarak üzerine doğramış olduğunuz soğan ve salatalığı ekleyin.
- Yağını süzdüğünüz iri kesimli ton balığını (2 kutu konserve kullandım) ve suyunu süzdüğünüz bezelyeleri ekleyin. Konserve bezelye kullandım lakin kendiniz de önce haşlayabilirsiniz dilerseniz.
- Sosu için yoğurt, mayonez, limon suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu bir kaseye alarak güzelce çırpın. Üzerine ince ince kıydığınız dereotunu ekleyip şu biçimde bir karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz sosu başka materyallere ek edin ve güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alarak üzerine biraz daha dereotu serpiştirin. Dilerseniz çabucak, dilerseniz de buzdolabında 30 dakika bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Şayet epeyce daha evvelinde hazırlayıp uzun mühlet dolapta bekletecekseniz, sosun yarısını ayırmanızı ve dolaptan çıkarınca servis öncesi eklemenizi tavsiye ederim.