Nefis Susamlı Peynirli İrmik Helvasi Tanımı İçin Gereçler
Merhaba arkadaşlar.
Herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim.
????
????.
Sizlerle üretimi kolay lezzeti olay bir irmik helvası tanımı paylaşacağım büsbütün doğaçlama yapılmış lakin tadı inanılmaz lezzetli oldu vee artık daima istenen favori tariflerim ortasına girdi ????sürekli yaptığım bir tanım oldu sizlerle de paylaşmak istedim dilerseniz buyurun imaline başlayalım ????????????????????????????????????.
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram kadar tereyağı
- 1 dolu çay bardağı susam
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar yahut eriyen rastgele bir peynir çeşidi
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Ilık su da şekeri kaynatmadan karıştırıp eritelim
Merhaba arkadaşlar.
Herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim.
Sizlerle üretimi kolay lezzeti olay bir irmik helvası tanımı paylaşacağım büsbütün doğaçlama yapılmış lakin tadı inanılmaz lezzetli oldu vee artık daima istenen favori tariflerim ortasına girdi ????sürekli yaptığım bir tanım oldu sizlerle de paylaşmak istedim dilerseniz buyurun imaline başlayalım ????????????????????????????????????.
- Öncelikle bütün kullanacağımız gereçleri hazır edelim.
- 5 su bardağı ılık yahut sıcak suyu derin bir kaba alıp üzerine şekeri ilave edip düzgünce eriyinceye kadar karıştıralım hazır beklesin. ????.
- Akabinde uygun derin bir yanmaz yapışmaz tava yahut tencereye listedeki yağları alıp eritelim.
- Yağlarımız eriyince irmiği ek edip orta ateşte daima karıştırarak kavuralım yakmamaya itina gösterelim irmiğimizin rengi dönüp mis üzere kokmaya başlayınca 15 dakika civarı denetimli kavuralım.
- Akabinde susamı da ek edip bir iki dakika daha kavurup ocağımızı büsbütün kısıp şerbetini yavaş yavaş dökelim ben bu evrede tavamı ocaktan büsbütün kaldırıp mutfak evyesinin ortasında tutup şerbeti yavaş yavaş döküp karıştırarak yediriyorum zira çoook sıçrayıp hem etrafı berbat edip hemde üzerimize sıçrayıp bizi yakabilir allah korusun ???????????? bu metot ile fazlaca kolay oluyor.
- Artık bütün şerbeti döktüysek helvamızı uygunca karıştırarak şerbetin irmik ve susam ile yeterlice homojen olmasını sağlayıp akabinde rendeleyip hazırladığımız peynirini de ek edip güzelce karıştırarak ocağı enn kısığa alıp helvamızın üzerini örtelim, denetimli biçimde suyunu çekmesini bekleyelim helvamız bu ölçüler ve bu formül ile eksiksiz lezzette katı olmayan kremsi kıvamda oluyor ayrıyeten eklediğimiz peynir ve susam o kadar kusursuz bir lezzet veriyor ki daima yapmak isteyeceğiiniz bir tanım olacaktır emin olun bu etaplardan daha sonra kusursuz ötesi helvamız servise hazır ???????????????????????????????????????????? dilediğimiz üzere süsleyip afiyetle tüketip ikram edebiliriz ben üzerine ceviz kırığı tercih ettim dilerseniz ceviz fındık fıstık damak zevkinize kalmış ???????? deneyecek arkadaşlara afiyet sıhhat olsun sevgiyle kalın.
Herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim
Not sevgili arkadaşlar ben peyniri tuzsuz lisan yahut az tuzlu kaşar kimi vakit de künefe peyniri kullanıyorum. Şeker ölçüsü ise bu ölçü ile bize bakılırsa tam kıvamında oluyor. Çok şekerli seven arkadaşlar yarım bardak daha ek edebilir.
Kullandığım bardak ölçüleri su bardağı 200 ml çay bardağı ise 125 ml dir şimdiden kolay gelsin afiyet olsun sevgiler ????