Beykozlu
New member
Joshua Kimmich'in geleceği belirsiz. Münih'teki sözleşmesi sona eriyor ve en iyi kulüpler Bayern'in tecrübeli oyuncusunu izliyor.
Joshua Kimmich yakında FC Bayern'den ayrılacak mı? Milli oyuncunun Münih'teki sözleşmesi 2025 yazında sona eriyor. Uzatma konusunda henüz somut bir tartışma yaşanmadı. Kimmich için poker başladı.
Fransız “L'Équipe” gazetesinin haberine göre, Paris Saint-Germain 28 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiğini ifade etti ve Kimmich ile bek Nordi Mukiele arasında bir takas anlaşması yapmayı hedefliyor. Bayern'in spor direktörü Christoph Freund, çılgın transfer söylentisine eğlenerek tepki gösterdi. Konuyla ilgili soru sorulduğunda Welt TV'de şöyle açıkladı: “Bu konuda yalnızca gülümseyebilirim. Tamamen abartılı bir fikir.”
Kimmich: “Kulübün nasıl düşündüğünü bilmiyorum”
Pazar günkü “Bild Sport” programında Freund, Kimmich'in rekor şampiyonlar için önemine dikkat çekti. 46 yaşındaki Avusturyalı oyuncu, “Jo Kimmich bizim için çok önemli bir oyuncu, önde gelen oyuncularımızdan biri” dedi. Kimmich daha önce transfer söylentileriyle ilgilenmeyeceğini belirtmişti. Önde gelen oyuncu, “Sadece Bayern'e odaklanıyorum. Kışın benim için bu bir sorun değildi” dedi.
Geçtiğimiz Cuma günü Hoffenheim'a karşı oynanan maçın ardından Kimmich, sözleşmesinin sona ermesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Günün sonunda her iki taraf da bir sözleşme imzaladı. Kulübün ne düşündüğünü bilmiyorum. Bence masaya oturacağız.” Bir noktada birlikte kulüp bana yaklaşacak.”
Ayrılma durumunda poker daha da heyecanlı hale gelebilir: “Bild” gazetesinde yer alan bir habere göre, PSG'nin yanı sıra İspanya'nın FC Barcelona'sı ve İngiltere'nin birinci lig kulüpleri Manchester City ve Newcastle United da gözünü dikmiş durumda. Kimmich'te.
Matthäus, Kimmich'in ayrılışının “utanç verici” olduğunu düşünüyor
Rekorun milli oyuncusu Lothar Matthäus, Sky TV kanalındaki köşesinde Kimmich'in olası ayrılışı hakkında şunları söyledi: “O, Paris'teki deneyimine ve kalitesine uyum sağlayacak bir oyuncu.” Ve ayrıca: “Fransız liginin seviyesi Bundesliga ile kıyaslanamaz, ancak kulüp zorlu ve şehir harika. Joshua yeniden yeni bir deneyim yaşaması gerektiğini düşünüyorsa FC Bayern ona kesinlikle bir şans vermez. Tekere çomak sokmak.”
Yine de Matthäus, Kimmich'in Bayern'den ayrılmasının “utanç verici” olduğunu düşünecektir. Ancak Matthäus, “kulübün desteği her zaman orada olmadığı için” ayrılmayı anlayabiliyordu. “Kulübün yıllardır lider olarak yürüttüğü pozisyon için yeni bir oyuncu aradığını sürekli duyan bir oyuncunun canının yanabileceğini düşünüyorum.”
Antrenör Thomas Tuchel ve Bayern şu anda Portekiz'de beş günlük bir antrenman kampındalar. Kimmich, dördüncü çocuğunun doğumu yaklaştığı için kadroda yer almıyor.