Nihan: Tezli gözükmeyi seviyorum

Beykozlu

New member
◊ Yeni müziğiniz “Yıldız” yayınlandı. Müzikle ilgili nasıl yansılar alıyorsunuz ve siz neler hissediyorsunuz?

– Şarkıyı Murat Güneş yazdı ve ben dinler dinlemez “İşte bu benim şarkım” dedim. Aldığım yansılar müspet tarafta ve her kim dinlediyse, kattığım yorumu ve enerjiyi epeyce sevdi.

Benim için heyecanlı bir devir. Kendimi epeyce keyifli hissediyorum. Bu daha başlangıç, dinleyicilerimi fazlaca daha büyük sürprizler bekliyor.

◊ Müzik hayatınız nasıl başladı? Sizi müzik sektörünee girmeye iten sebep neydi?

– Küçük yaşlarda müzik söylemeye başladım ve müziğin ömrümde her vakit epey büyük bir yeri oldu. Benim en büyük maksadım müzikçi olmaktı ve hayallerimden asla vazgeçmedim. Çok efor gösterdim, fazlaca çalıştım ve başaracağıma daima inandım.

Sevdiğim bir kelam vardır; “Never give up on your dreams, music is the key.” (hiç bir vakit hayallerinden vazgeçme, müzik her şeyin anahtarıdır.) Bu kelamın gerçekliğine inanıyorum. Kendinize inandıktan daha sonra hayatta her şeyi başarabilirsiniz.

Türkçe rap’i fazlaca başarılı buluyorum

◊ “Yıldız”, pop, R&B, biraz da Hint ve Arap müziği tesirlerine sahip. Siz kendinizi hangi müzik cinsine daha yakın hissediyorsunuz?

– Ben kendimi pop ve R&B cinsine daha yakın hissediyorum. Çocukluğumdan beri yabancı müzik dinliyorum. ötürüsıyla pop ve R&B tipindeki müziklerle büyüdüm. Ancak “Yıldız”da olduğu üzere bizim ezgilerimize de müziklerde yer vemek benim için kıymetli.

◊ Son senelerda Türkçe kelamlı rap yükselişte. Rap müzikle ilgili neler düşünüyorsunuz?

– Rap müziği epey sever ve çoğunlukla dinlerim. Çocukluğumdan bu yana yabancı müzik dinlediğim için, rap bana hiç bir vakit sıra dışı gelmedi. Ayrıyeten Türkçe rap’i de fazlaca başarılı buluyorum.

Sahnede ve kliplerde argümanlı gözükmeyi seviyorum

◊ Uzun mühlet dans eğitimi de aldınız. Konserlerde seyircilere argümanlı gösteriler sunacak mısınız?

– Bundan emin olabilirsiniz, muhakkak sunacağım. Türkiye’de bu çok eksik. Türkiye’de de hoş dans gösterileri var ama daha güç dolu, daha Avrupai hale getirilebilir. En etkileyici gösteriler, konserlerde olacak. Zira seyircinin bunu görmek istediğini düşünüyorum.

Sahnede ve kliplerimde argümanlı gözükmeyi seviyorum. Bilhassa pop sanatkarlarının sahne gösterisinin tezli olması gerektiğini düşünmekteyim. Aksi hayli sıkıcı olmaz mıydı? Sahne gösterisi yalnızca müzikten ibaret değildir.

Emeğimin karşılığına alacağıma inanıyorum

◊ Dala yeni adım atmış biri olarak örnek aldığınız birileri var mı?

– Bu soru için epey net bir karşılığım var: Beyoncé.

Beyoncé de sahnede epeyce argümanlı giyiniyor, bunu sesi olmadığı için yapmıyor. Zira bu bayanın sesi tartışılamaz.

◊ Sizce Türkiye’de yıldız pop isimleri yetişiyor mu?

– Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, müzik de değişiyor. Eski periyottaki sanatkarlara benzemeseler de en az onlar kadar kıymetli sayısız yıldız var Türkiye’de.

◊ Mesleğinizle ilgili öngörüleriniz nelerdir? Hayallerinize ulaşacağınıza inanıyor musunuz?

– Çok hoş bir giriş yaptık ve mesleğimle ilgili daha büyük hedeflerim var. Hoş yerlere geleceğime, emeğimin karşılığını alacağıma inanıyorum. Allah’tan her şeyin güzelini diliyorum.