Nilgün Türksever: Uğur Polat hocamdı kocam oldu!

Beykozlu

New member
◊ Tiyatrodan ekrana uzanan hoş bir oyunculuk serüveniniz var. Tiyatro sahnesinde olmak mı kamera önünde olmaktan mı daha hayli keyif alıyorsunuz?
– İkisi de benim için epey keyifli. Ancak tiyatronun yeri farklı. Seyirci ile olan sıcak temas, her oyunun yanılgıya ve kendi ortasında gelişime açık olması fazlaca heyecan verici. Kamera önünde ise hayata daha yakın bir doğallık ortasında en küçük anı bile izleyici ile paylaşabiliyor olmaktan zevk alıyorum.
◊ Senaryoları seçerken neye nazaran değerlendiriyorsunuz? Belirli kriterleriniz var mı?
– Oyuncu; daima gelişmek, farklı rollerde kendini sınamak ister. Zira bence tecrübe bu biçimde kazanılır. Bu yüzden her seferinde daha evvel oynamadığım, diğer biri üzere olabileceğim, bana en uzak ve bundan evvelki karakterimden farklı rolleri tercih ediyorum.
LAÇİN ŞAHSÎ İHTİLALİNİ
GERÇEKLEŞTİRECEK
◊ “Yargı” dizisindeki rolünüzü okuduğunuzda ne hissettiniz? Laçin karakterinden biraz bahseder misiniz? Laçin ile Nilgün’ün emsal tarafları var mı?

– Laçin’i okuduğumda fazlaca sevdim. Zira beni heyecanlandırdı. Laçin arasındakileri söylemek isteyen fakat söyleyemeyen, ayakları üzerinde duruyor üzere görünen lakin tek başına pek de duramayan, ortasında fırtınalar kopan, tezatlıklarla dolu bir bayan. Pasif görünse de birfazlaca durumu belirleyen bir karakter. kimi birtakım tutarsızlığından, kimi birtakım duygusallığından ya da yalnızca hissettikleriyle hareket ettiği için yeni durumların oluşmasına niye oluyor. Laçin ve Nilgün’ün tek misal yanı anne olmaları. Bunun haricinde büsbütün apayrı iki bayan…
◊ Laçin, Yekta’nın gölgesinden kendisini kurtarabilecek mi? Oğlunun acısını yaşarken onu nasıl bir devir bekliyor?
– Ben travmaların insanlarda büyük dönüşümlere yol açtığını düşünen biri olarak Laçin’in de şahsi ihtilalini gerçekleştireceğini düşünüyorum. Oğlu Engin’in acısı, Laçin’i kendisiyle ve etrafındaki herkesle yeni bir hesaplaşmaya götürecek. Kardeşinin takviyesi de Laçin’i daha kuvvetli hale getirecek bence.
◊ “Yargı”da hem genç ve tıpkı vakitte deneyimli oyuncular yer alıyor. Sette ortam nasıl?
– Sette ortam şahane. Üretimden direktörüne, senaristten set gerisine kadar daima müspet bir alışveriş var. Çok uyumlu ve birbirine dayanak olan bir takım olduk. Bu da doğal olarak işin başarısına yansıyor. Benim için ekstra hoş tarafı ise konservatuvar oyunculuk hocam Uğur Polat’ın partnerim olması. Hocamdı, kocam oldu!

TOPLUMSAL MEDYAYI SEVİYORUM
◊ Düzgün bir toplumsal medya kullanıcısı mısınız? Toplumsal medyada rolünüz için yapılan yorumları okudunuz mu? Gelen reaksiyonlar genelde nasıl?

– Toplumsal medyayı da onu kullanmayı da seviyorum. Seyirci eleştirisi en sade ve net tenkit bence. Çoklukla Laçin’in pasifliğini eleştiren yorumlar alıyorum. Yekta’ya karşı kuvvetli olmasını istiyor seyirci.

BİRİNCİ HAMİLELİĞİMİ PROVALARDA ÖĞRENDİM
◊ Unutamadığınız, sizin için yeri epey farklı olan bir rolünüz var mı

– Oynadığım tüm rolleri olağan olarak fazlaca sevdim. Ancak bu soruya tiyatroda oynadığım bir karakterle yanıt vermek istiyorum. Shakespeare’in Macbeth oyununda Lady Macbeth’i oynamıştım. Provalar sırasında gebe olduğumu öğrendik. Oyunda Macbeth’i oynayan Altuğ Görgü -ki gerçek hayattaki kocamdır- her oyunda Macbeth’in repliği olan “Sen yalnız erkek çocuk doğur” repliğini karnıma dokunarak söylerdi. Bir şeyi 40 defa söylersen olurmuş derler ya, bizim birinci çocuğumuz erkek oldu. O oyun benim için özeldir.
◊ Günümüzde dizi ve sinema dalının dijital platformlara yönelmesi dalı nasıl etkiliyor?
– Çeşitlilik ve doğal olarak rekabet yaratıyor. İzleyiciye hareket kazandırıyor, daha epey seçenek sunuyor. Dijital seven izleyicinin ana akıma, ana akım tercihi olan izleyicinin ise dijitaldeki işlere merakı artıyor bence. Fırsat buldukça her işi izlemeye çalışıyorum. En son “Kulüp”ü izledim ve fazlaca beğendim.
◊ Çekimler haricinde kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Hobileriniz var ise paylaşır mısınız?
– Her fırsatta çocuklarımla ve ailemle olmaya çalışıyorum. Spor yaparım. Okurum, sinema izlerim.