Oberliga'ya düşmeden önce geleneksel kulüp

Beykozlu

New member

Wuppertal bir zamanlar Bundesliga'yı şaşırttı ve hatta Avrupa Kupası'nda oynadı. Ama bu uzun zaman önceydi. Şu anda üzüntü var – ve toplam spor kazası tehdit ediyor.

Hayvanat Bahçesi'ndeki stadyumdaki gerçekten iyi zamanlar uzun zaman önce. 1972 ve 1975 yılları arasında Wuppertaler SV burada Bundesliga'da oynadı, hatta UEFA Kupası'na katıldı. Bu, dünyaları geleneksel kulüpten Mart 2025'te Bergisches Land'den ayırıyor.

WSV'de, korku kuralları – spor önemsizliğine düşmeden önce. Sekiz olağanüstü maçla kulüp, Bölge Batı'da 17. sırada yer alıyor. Bir hafta önce oyundan çekilen ve zaten zorlanmış olan sadece Turkspor Dortmund daha kötü.

“70 dakika boyunca gerçekten iyi bir performans gösterdik. Bundan sonra, küme düşme savaşındaki kafanın önemli bir rol oynadığı gittikçe fark edildi,” dedi yönetici Gaetano Manno geçen hafta sonu SV Rödinghausen'e karşı “kicker”. WSV, yarım zamandan kısa bir süre sonra önde 2-0 idi ve her şeyi kontrol altına aldı -ama sonra geldi, başarısızlık korkusu.

Benediikt Wimmer ve kaleci Michael Luyambula arasındaki yanlış anlaşılma, daha önce neredeyse tamamen şanssız SVR'nin dönüştürüldüğü ve beklenmedik bir şekilde sabah şehvetine yol açtığı bir cezaya yol açtı. İyi bilinen bir sonuç ile. “Kravat bir yenilgi gibi geliyor,” dedi Manno hayal kırıklığına uğrattı.

Ve bu yalnız değildi. Yaklaşık 1.500 seyircinin bazıları sekiz şarapsız oyundan sonra hoşnutsuzluklarını yüksek sesle yaptı. Yönetici onlarla konuşmak istediğinde, “Manno-Raus-Calls” onu kızdırdı.

Ve WSV'deki toplam belediye başkanını sembolize ediyorlar. Geçen yılki basın olarak başlatılan kulüp, aslında çok daha fazla oynamak istedi. 360.000 inişli şehirdeki talepler yüksek.

Rödingausen oyununun önündeki koç Sebastian Tyrala, “Kulüpteki kimse tatmin değil. Ama kimse pes etmek istemiyor: aksine! Aksine! Aksine! Hepimiz bodrumdan birlikte bodrumdan çıkmak istiyoruz. Umarım stadyuma gelen insanlar da bizi destekliyor. Ve şu anda ruh halinde olmayan insanlar umarım gelecekte geri dönecekler.”

Borussia Dortmund'un eski Bundesliga oyuncusu yakın zamanda bu tür motivasyonel çağrıları formüle etti. Sadece: Çok az getirdi. Spor durumu nedeniyle huzursuzluğa ek olarak, iç takımları da kabarır.

Deneyimli merkezi savunmacı Oktay Dal şaşırtıcı bir şekilde birkaç gün önce piyasaya sürüldü ve sonra – “Reviersport” a göre – haber verilmeden feshedildi. Yönetici dava hakkında yorum yapmazken, Dal saldırıya geçer. Savunma uzmanı, “Gaetano Manno ile gerçekten hayal kırıklığına uğradım” dedi.

Dal ayrıca şunları söyledi: “Gaetano Manno'nun bana WSV'de bazı şanslar verdiğini biliyorum. Örneğin, 2023 yazında başlangıçta yaklaşık on kilo kilolu bir kilolu ile ortaya çıktığımda. Daha sonra sıkı bir diyet planına bağlı kaldım.

Ama bu bitmiş gibi görünüyor. Dal'a göre, spor direktörü Thomas Richter, Manno ve Tyrala, Schalke 04'ün ikinci takımına karşı 0-1'den sonra Levilileri düzgün bir şekilde okumuşlardı.