ODTÜ’ye alınmayan Ali Babacan: Müsaade almak zorunda değiliz

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
ODTÜ’ye alınmayan Ali Babacan: Müsaade almak zorunda değiliz
DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, mezun olduğu okul olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni (ODTÜ) ziyaret etmek istedi.

Burada üniversiteli öğrencilerle buluşmayı hedefleyen Ali Babacan, hiç beklemediği bir reaksiyonla karşılaştı.

Okul bahçesinde toplanan bir küme öğrenci, Babacan’ın üniversiteye girmesine pürüz oldu.

Okula giremedi

Öğrencilerin sözcüsü olan bir genç kız, konuşma yaparak Babacan’ı ‘propaganda yapmakla’ suçladı.

sonrasındasında ise bahçeden ‘Babacan gençliğe umut olamaz’, ‘Babacan ODTÜ’den defol’ sloganları yükseldi.

Babacan, tüm bu yaşananlar üzerine okula giremedi.

“Protesto ve şov yürüyüşleri anayasal bir hak”

DEVA Partisi başkanı dünkü protesto ile ilgili bugün konuştu…

DHA’da yer alan habere göre parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Babacan, şunları söylemiş oldu:

“Barışçıl tekniklerle yapılan protesto ve şov yürüyüşleri anayasal bir hak. 2011 seçimlerinden daha sonra Türkiye’yi yönetenlerin farklı bir tarafa yanlışsız evrildiğini herkes müşahede etti. İçeriden bunu düzeltmek için fazlaca büyük uğraş verdik. Birebir günlerde benim yaptığım açıklamalara bakın hepsi kayıtlarda.

“Kimseden müsaade almak zorunda değiliz”

Bakan ve başbakan yardımcısı olduğum devirlerde de her vakit özgürlükleri savundum. Şu anda yaptığımız da budur. Ben de ODTÜ mezunuyum. ODTÜ’ye giriş-çıkışta kimseden müsaade almak zorunda değiliz. Lakin meseleleri konuşarak çözmemiz lazım. Konuşmamak, konuşturmamak bunların demokraside yeri yok.”

“İŞKUR’u güçlendireceğiz”

Konuşmasında işsizlik problemine da değinen Babacan, “Bu doğrultuda evvel yatırımların Türkiye’ye akması için gereken inanç ortamını sağlayacağız. DEVA iktisadı, yatırımları Türkiye’ye çeken bir mıknatıs fonksiyonu nazarancek. Yatırımlar aktıkça, yeni iş alanları açılacak. İşletmelerin büyümesinin ve daha fazla istihdam oluşturmalarının önündeki pürüzleri kaldıracağız. Birinci yılımızda istihdam teşviklerini sadeleştireceğiz. Özel istihdam ofislerini faalleştireceğiz. İŞKUR’u güçlendireceğiz.” dedi.