“Örümcek Adam” Tom Holland Kelebek’e konuştu

Beykozlu

New member
◊ “Örümcek Adam”a geçmedilk evvel sizin hayatınızdaki sihirleri sormak istiyorum…
– Ailem diyebilirim. Tüm kardeşlerime fazlaca lakin hayli yakınım ve epey âlâ arkadaş olduğumuz için epeyce şanslıyım. Annemin yönettiği hayır kurumu The Brothers Trust, gurur duyduğum ve hepimizin kesimi olmaktan sahiden zevk aldığı bir şey.

◊ Pandemi öncesinde “Örümcek Adam”ın fan etkinliğinde Bali’de bir ortaya gelmiştik, size Bali’deki ilgi muazzamdı. Bu ilgiyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
– Bu kusursuz bir soru. Mesleğimde, muhtaçlık duyduğumda hazır olan, aradığım anda telefonuma yanıt veren insanlara sahip olduğum için hayli şanslıyım. Örneğin, Chris Pratt. Örümcek Adam rolünü aldığımdan beri, Chris benim için hakikaten ağabey üzere oldu. Ünlü olma kavramıyla bir arada insanların sen onların bir parçasıymışsın üzere hissetmesiyle başa çıkma konusunda tavsiye almam gerektiğinde telefonun öbür ucunda o oluyor. Kesimdeki arkadaşlarım Chris Pratt’e, Chris Hemsworth’a, Scarlett Johansson’a ve Robert’a (Downey Jr.) hayranlık duyuyorum ve fikirlerine hürmet duyuyorum. Gelecekte onlar üzere olmak istiyorum, bu yüzden onları kopyalamak, olaylarla nasıl başa çıktıklarını görmek ve sanırım onlar üzere olmaya çalışmak benim için hayli kolay.

◊ Sette çocuk olmanın nasıl bir his olduğunu bildiğiniz için sormak istiyorum, genç oyuncuları kanatlarınızın altına aldığınız oluyor mu?
– “Heart at the Sea” sinemasında Chris Hemsworth ile birinci sefer çalışan bir çocuk olduğumu hatırlıyorum. O Thor’du bununla birlikte ve ben Marvel Evreni’nin büyük bir hayranıydım. Hakikaten güzel anlaşmıştık o sette. Ben de ne vakit sette küçük bir çocuk olsa olumsuz bir tecrübe yaşatmaktansa yeterli vakit geçirerek gitmesini sağlıyorum. Doğruyu söylemek gerekirse fazla kimseyi kanatlarımın altına almadım çabucak hemen.

◊ Pekala, başladığınız devirde daima olumlu tecrübeler mi yaşadınız setlerde? Hiç makus anılar yok mu?
– Berbat anılar var doğal ki. Birkaç kere burnumu kırdım. “Cherry” sinemasını çekerken bileğimi yerinden çıkardım. Bunlar düzgün anılar değil. Lakin yaptığım işi seviyorum ve bugün burada bu düzeye geldiğim için epey şanslıyım. Yalnızca minnettarım. Güzel anılarım berbat anılara karşı basitçe ağır basar.

KARDEŞLERİM EN YETERLİ ARKADAŞIM

◊ 4 erkek kardeşin en büyüğü sizsiniz. Kardeşlerinizle epeyce düzgün arkadaş olduğunuzu söylemiş olduniz röportajın başında, biraz daha açar mısınız?

– En büyük çocuk olmak güç, bilhassa de benim yaptığım işi yaparken… İşim benim kadar ailem için de karmaşık. Kardeşlerime gelirsem, onların benim üzere olmak istemelerinden epeyce, ben onlar üzere olmak istiyorum. Çektiğim sineması bitirip konuta dönmek sahiden hoş bir his. Günün sonunda kardeşlerim beni golfte yeniyorlar, ragbi ve futbol hakkında daha epeyce şey biliyorlar. Nitekim en güzel arkadaşlarım onlar. Benim ayaklarımı yere bastırıyorlar, zira burada, Hollywood’da kaybolmak hayli kolay. Bilhassa, bu inanılmaz başarıyı elde eden 25 yaşında bir aktörseniz. Kaybolmak hayli kolay. Birkaç defa kayboldum da. Tam manasıyla kaybolmadım fakat birkaç sefer karanlık vakit içinder geçirdim ve beni ailem gerçeğe döndürdü… Her vakit kardeşlerim en büyük dayanağım oldu.

◊ Birkaç sefer kayboldunuz? Neler yaşadınız?
– Bu sorunun geleceğini biliyordum.

◊ Açık olmanız epey hoş, o yüzden sormak istedim?
– Kaybolmak derken muvaffakiyet ile başa çıkmaktan bahsediyorum. Ünlü olma fikriyle uğraşmak. Mahremiyetinden vazgeçme fikri, aşk hayatının gözler önünde olması, bu işi yapmalı mıyım? Bu işi yapmamalı mıyım? Bu toplantıya katılmalı mıyım? Bu durumda nasıl davranmalıyım? Kendim için en uygununu mi yapıyorum yoksa stüdyo için en düzgününü mi yapıyorum? Bütün bunları epey çabuk öğrenmeniz gerekiyor. Ne yazık ki sizden epey fazla faydalanan bir bölüm.

HAYRANLARIM BENİ DAİMA DESTEKLİYOR
◊ Fanlarınız özel hayatınıza hürmet duyuyor mu?

– Duyuyorlar tabii… Hayranlarım yaptığım her şeyi lakin her şeyi desteklediği için hayli şanslıyım. Beşerler benimle fotoğraf çekilmek istiyor ve bu da işin bir modülü. Küçük bir çocuğu sevindirmekten her vakit memnun olurum. Keza 55 yaşında bir adam fotoğraf isteyince de tıpkı şey. Hayranlarım kusursuz. Hakikaten destekleyiciler.

◊ “Örümcek Adam” rolünü aldıktan daha sonra farklı sinemalarda oyunculuğunuzun değişik istikametlerini gösterme telaşı yaşadınız mı?
– Evet, mutlaka. Hedef her vakit bu biçimdesine bir seriyi, yani “Örümcek Adam”ı üstlenmek ve hem de bağımsız sinemalar dünyasında da var olan bir mesleği sürdürmekti. “The Devil all the Time”, “Cherry” ve “The Current War” üzere sinemalar, yapmayı sevdiğim sinemalar zira bir oyuncu olarak yapabileceklerimin hudutlarını zorluyor ve bu sinemalar sinema dünyasında geçerliliğini koruyan sinemalar olduğu için yapmayı seviyorum.

NE KADAR ÇALIŞIRSAN O KADAR FORMDA OLUYORSUN
◊ “Örümcek Adam” üzere fizikî olarak hayli düzgün olmanız gereken sinemalarda hazırlığınız nasıl oluyor?

– Fizikî olarak formda kalmanın yolu spor salonuna gitmek. Sinema için stüdyonun bana sağladığı mükemmel eğitmenlerle çevrili olduğum için fazlaca şanslıyım.
Aslında bir mühlet daha sonra sıradan bir müddetç halini alıyor.
Ne kadar hayli çalışırsanız, o kadar epeyce formda ve fit olursunuz.

◊ Biraz “Örümcek Adam”ın setine gidelim, nasıl bir ortam var?
– Zendaya, Jacob ve Jon Watts ile çalışmak… Sette bir arada olduğumuzda, dördümüz içindeki bağlantı dostluğun hayli ötesinde. ömrümün geri kalanında bu sineması yapmak istememe niye olan bir bağ duygusu var.
Dostluk, birbirlerine hürmet duyan beşerler ve bir sinema setinde hiyerarşi fikrinin azalması… Yaptığın işten zevk alma sürecini seviyorum. Ve bu sanırım evet dememe niye oluyor.

◊ Öbür bir sinemanızı sormadan geçemeyeceğim. Çok sevdiğim bir aktör Mark Wahlberg ile oynadığınız “Uncharted”, 18 Şubat’ta vizyonda olacak. Birkaç cümle alabilir miyim bu sinemayla ilgili?
– Mark’la aramdaki bağlantı şahaneydi ve bu sinema katiyetle şimdiden gurur duyduğum bir iş.

BAŞARISIZ OLMAK BENİ ÇOK ÜZER
◊ Sizi ne üzer?

– Beni en hayli mahveden şey, kendi başarısızlığım olabilir diye düşünüyorum. Fakat bu öbür kimsenin değil, yalnızca benim cürmüm olduğu için kendi başarısızlığım. Mesleğim boyunca beni bu kadar fazlaca çalışmaya ve kendimi zorlamaya iten şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Babam bizi, her vakit elinden gelenin en düzgününü yaptığın sürece kendinle gurur duyabilirsin diyerek yetiştirdi. Elinden gelenin en güzelini yaparsan lakin yetersiz kalırsan yapabileceğin öbür bir şey yok demektir mentalitesiyle yetiştirdi. Başarısız olmak ve elimden gelenin en uygununu yapmadığımı bilmek beni üzer. Bu yüzden her vakit elimden gelenin en uygununu yapmaya çalışıyorum.

BU BÖLÜMDE ALAKA YAŞAMAK ÇOR GÜÇ

◊ Aşk ömrünüzün gözler önünde olması nasıl hissettiriyor?

Aşk ömrümü epeyce özel ve daima kalbime fazlaca yakın tuttum. Bu dalda ilgi yaşamak sahiden epeyce kolay değil, zira bir akşam yemeğine gitmek yalnızca akşam yemeğine gitmek değil. Giyinmem ve hoş göründüğümden emin olmam lazım zira biliyorum ki köşede bir paparazzi bekliyor olacak. Kendime saklıyorum özel şeyleri… Bu çeşit şeyler kelam konusu olduğunda, hiç bir biçimde gösteriş yapmaya çalışmıyorum.