Özel Harekat gazileri yaşadıklarını anlattı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Özel Harekat gazileri yaşadıklarını anlattı
Türkiye yılardır terörle gayretini muvaffakiyetle sürdürüyor.

Yurt içi ve hudut bölgelerinde düzenlenen çeşitli operasyonlarda, binlerce hain terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanca uğraşlarını sürdürürken Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen operasyonlarda yaralanan Özel Harekat mensupları, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafınca Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişinin 101. yıl dönümünde yaşadıklarını anlatarak objektif karşısına geçti.

19 Eylül Gaziler Günü’nde bir ortaya gelen gaziler, vazifedeyken çekilmiş eski fotoğraflarıyla poz verdi.

“Kulağımda yüzde 90 duyma kaybı oldu”

2015 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terörle çaba operasyonları sırasında zırhlı araç ortasındayken, teröristlerin attığı roket kararı yaralanan gazi Zafer Baydar, “O faydalanmadan dolayı kulağımda yüzde 90 duyma kaybı oldu ve hala aygıt kullanıyorum.” dedi.

15 Temmuz uğraşında 2’nci sefer gazi oldu

Geçici nazaranv için 2016 yılında İstanbul’a gönderilen Baydar, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında açılan ateş kararı bu kere başından yaralanarak ikinci sefer gazi olduğunu anlattı.

30 yıl boyunca epeyce istekli çalıştım”

Baydar, “Gazilik benim için bir gururdur, onurdur. Özel harekata girdiğim birinci günden itibaren 30 yıl boyunca fazlaca istekli çalıştım. bu biçimde bakılırsavler olsa bir daha gidip canımı vermeye hazırım.” formunda konuştu.

Kardeşini teröre şehit verdi

1992 yılında Diyarbakır’da teröristlerle çatışmaya girerek kolundan ve omzundan yaralanan 60 yaşındaki gazi Gökhan Dugan ise gazi olduktan bir sene daha sonra kardeşi Hacı Osman Dugan’ı teröre şehit verdiğini anlattı.

Yeter ki gaziler unutulmasın”

Dugan, “Ecdadımız bu vatan için canını, kolunu, gözünü verdi. Bizler de onların torunları olarak canımızı, kolumuzu, bacağımızı ve birtakım uzuvlarımızı bu vatan için feda ettik. Gerekirse canımızı da vermeye de hazırız. Kâfi ki gaziler unutulmasın. Gaziler unutulursa maziler de unutulur.” dedi.

Allah bize gaziliği nasip etti”

66 yaşındaki gazi Celalettin Yüksel ise 1992’de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde operasyon sırasında yaralandı.

Gaziliğin, Allah’ın bir lütfu olduğunu belirten Yüksel, “Biz şehitlik mertebesine ulaşamadık ancak Allah bize gaziliği nasip etti. Bundan dolayı da gurur duyuyorum.” dedi.

“Göreve gönderseler seve seve giderim”

bir daha nazaranv verilse birebir misyona talip olacağını kaydeden Yüksel,“Vatan ve millet için alışılmış ki birilerimiz gazi olacağız, şehit olacağız. Fakat bu üslubu hiç bir vakit yitirmeyeceğiz. Zira bu vatan bizim. Parçalanamaz bütünlüğünü sağlamak da bir daha bize ve gençlerimize düşüyor. Ben şu an 66 yaşındayım. Beni tekrar tıpkı nazaranve gönderseler seve seve giderim fakat bu sefer şehitliği dilek ederim.”

Salim Öğüt 2016’da gazi oldu

Şırnak merkezde 2016’da terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlara başlanan birinci günde yaralanan 57 yaşındaki gazi Salim Öğüt, konut araması sırasında örgüt üyelerince döşenen bombaların patlaması kararı yaralandı.

“Niye şehit olamadım’ diye üzülüyorum”

Gazi Öğüt, bir metre yanında bomba patladığını ve yaklaşık 15 metre havaya yükseldiğini kaydetti. Patlamalar kararında elinden ve tetik parmağından yaralandığını belirtti. Öğüt, “Gazilik fazlaca gurur verici bir makam lakin ben ‘niye şehit olamadım’ diye üzülüyorum. Çocuklarım da benimle gurur duyuyor. Duygusal manada sözlere dökülemeyecek hisler.” dedi.

“Vatan için her daim canımı veririm”

54 yaşındaki gazi Ömer Kula, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2015 yılında terörle gayrette iki ayağını kaybetti. Gaziliğin ömür uzunluğu taşınacak bir gurur madalyası olduğunu belirten Kula, “Bu vatan için iki bacağımı feda ettim, gerekirse vatan için her daim canımı feda etmeye hazırım.” dedi.

“Her daim misyona hazırım”

1994’te Mardin’in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada yaralanan 60 yaşındaki gazi Ahmet Tombul da her daim bakılırsave hazır olduğunu söylemiş oldu.

Diyarbakır ve Şırnak gazileri

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2015 yılında yürütülen hendek barikat operasyonlarında yaralanan 58 yaşındaki gazi Kaya Koç, bina girişi esnasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada kolundan, gözünden ve bacağından yaralandı.

Bize gazilik nasip oldu”

Koç, “Ben özel harekata girdiğimde ‘Allah bana burada emekli olmayı nasip etsin.’ dedim. Allah bana daha fazlasını verdi. Özel harekatçı olarak emekli olup gazi oldum. Oradaki operasyonlarda oğlum yaşındaki gençleri şehit verdik. Bize de gazilik nasip oldu. Allah yineını yaşatmasın.” dedi.

“Yaşananların ve geçmişin unutulmaması gerekiyor”

2015 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürütülen hendek barikat operasyonlarında yaralanan 58 yaşındaki gazi Ahmet Yılmaz, polis konutunun çatısında teröristlerce vurularak gazi olduğunu söylemiş oldu.

Yılmaz, “Bu ülkede yaşananların ve geçmişin, unutulmaması gerekiyor. Bu ülkede, bu toprakların nasıl kazanıldığının ve nasıl sahip çıkıldığının bilinmesi ve gençlerin de buna sahip çıkması lazım.” dedi.

Göçük altında kaldığı sırada devresi şehit oldu

AA’nın transferine bakılırsa; Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2016’daki çukur operasyonları sırasında göçük altında kalarak yaralanan 30 yaşındaki Kaan Orkun Yanar, göçük altında kaldığı esnada fazlaca sevdiği devresinin şehit olduğunu boğazı düğümlenerek anlattı.

Olaylar hafızanızda daima diri”

Yanar, “Hepimiz bu yola şehit olma şiarıyla çıkıyoruz ancak bazılarımıza nasip oluyor bazılarımıza olmuyor. Bize gazilik nasip oldu. Aslında bu büyük bir ruh. Akşam yattığınızda ve sabah kalktığınızda bu ruhu daima yaşıyorsunuz. Olaylar hafızanızda daima canlı. Bu gururu taşımaktan onur duyuyoruz. Bizler vatan gayretinin canlı örnekleriyiz, bizi unutmayın kâfi.”