Otomobilli Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
Pandispanyası İçin
Not EkleTanımı Yazdır
Pandispanyası İçin
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2,5 su bardağı un
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 yememek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 80 gr ülker beyaz çikolata
- 1 paket vanilyalı kremşanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sade kremşanti
- 4 tane oreo bisküvi
- 1 yemek kaşığı zerdeçal (Sarı rengini zerdeçaldan alıyor besin boyasız) gözleri için kremşantinin içine bir damla mavi besin boyası siyahlıkları için iki tane damla çikolata süslemeleri için şeker hamuru)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta aklarıyla sarıları ayırıp aklarını uzwerinw bir cimcik tuz ekleyip krema kıvamı alana kadar köpürtüyorum.
- çabucak sonrasında yumurta sarılarını üzerine toz şeker ve vanılın ekleyip şeker eriyene kadar çırpıyoruz sıcak suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.
- çabucak sonrasında ün ve kabartma tozunu ek edip çırpıyoruz çırptığımız yumurta aklarını yumurta karışımın üzerine ek edip spatulayla dıştan içe yanlışsız yediriyoruz.
- ondan sonrasında kelepçeli kalıba döküp 160 derece önce ısıtılmış alt üst fırında 50 dakika pişiriyoruz o sırada kremamızı hazırlıyoruz ben kremayı bir gece evvelde hazırladım daha kıvamlı ve lezzetli oluyor.
- Kremanın tereyağ ve şanti hariç tüm gereçleri ek edip çırpıyoruz piştikten daha sonra tereyağını ek ediyoruz krema soğuduktan daha sonra şantiyi döküp beş dakika çırptıktan daha sonra pişen ve soğuyan kekimizi üçe bölüp yan kısımlarından kesip ortalarına krema ve meyve ek edip güzelce kremayla sıvayalım.
- sonrasındasında pasta kremasını tarife bakılırsa çırpıp bisküvileri otomobilin kenarlarına yapıştıralım ve krem santi ve pasta kremasıyla süsleyelim deneyeceklere afiyet olsun ????