Paket Sütten Yoğurt Mayalama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Paket Sütten Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Gereçler

• 2-3 litre paket süt
  • 1, 5– 2 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt
Paket Sütten Yoğurt Mayalama Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Paket sütleri bir tencereye alıp ocağı ateşleyelim ???? kaynama ısısına gelince kapatalım. Birinci sıcaklığı çıkınca mayalayacağımız kaba alalım. Ben yoğurt kabını seçtim ????????
  2. Sütün ısısını düşürmek için orta ara karıştırın. Serçe parmağınızı yakmayacak ısıya geldiğinde ben ateş ölçerin ısı ölçme modunda 43, 5 derecede uygun ısıyı yakaladım (İdeal ısı 40-43 arası)
  3. 1, 5-2 yemek kaşığı kadar süzme yoğurdu bir kaba alın üzerine ısısı düşen sütten bir iki kepçe alıp süzme yoğurdu süt ile yoğunluğunu açalım.
  4. Açılan süzme yoğurt mayasını mayalanacak sütün içine boşaltıp iki üç kere karıştırın. Ben tencere kapağı ile mayalamayı tercih ediyorum.
  5. Buharının çıkışı olması gerektiği için mayalanırken yoğurdun üstünde suyun birikmemesi gerekmektedir. Fotoğraftaki üzere evvel metal bir tepsinin üstüne oturtup daha sonra da sofra bezine sardıktan daha sonra ısı kaybı olmaması için fırının içine koyup mayalanmayı başlatıyoruz.
  6. Yoğurt için mayalama mühleti yazın 6-8 saat kışın 12 saate kadar varan durumlar olabiliyor. Lakin ben bu tanım ile 8 saat daha sonra yoğurdum hazırdı.
  7. Ağzı açık biçimde 12 saate yakın buzdolabında bekledi ???????? (Fotoğraflardan görüleceği üzere gece 23:14 de yoğurdu fırına koydum sabah 07:15 de çıkartıp 5 dakika daha sonra buzdolabına koydum. Akşam 8 de yoğurt tam manasıyla hazırdı). Sonuç hoş ????????tadı da üstün ???????? Afiyet olsun
    ❤
    .