Pastahane Yolu Supangle Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket vanilya (Ben vanilya şurubu kullanıyorum tüm tatlılarımda öneririm.)
- 3, 5- 4 su bardağı süt
- 1 paket sütlü çikolata
- Yarım paket bitter çikolata
- Yarım paket sıvı krema
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru gereçleri unu şekeri nişastayı yumurtayı kakaoyu bir tencereye alıyoruz.
- Kısık ateşte karıştırarak pişiyoruz, asla top top olmamalı daima tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- En son ocaktan alıyoruz ve üzerine vanilyayı çikolataları çabucak süratlice koyup sıcağı ile tel çırpıcı ile çırpmaya devam ediyoruz.
- Muhallebimizin ılıdığından emin olunca sıvı kremamızıda içerisine ek edip karıştırıp içerisine kabuklanmaması için bir püf noktası yarım çay bardağı suyumuzuda ek ediyoruz.
- Kıvamı hazır olunca sunum kaselerimizi ayarlayıp kaselere yada cuplara bölüştürüyoruz dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz ben çikolatayı ince ince bıçak ile kestim ve çilek dilimleyip süslememi bitirdim.
- Ayrıyeten ben bu supangleyi profiterol yaptığımda onun üzerinde sos olarak da kullanıyorum biz fazlaca seviyoruz epeyce da yakışıyor yiyenler epeyce beğeniyor sizlerede kesinlikle tavsiye ederim.
- Şayet vaktiniz var ise dolapta en az 2 saat daha fazla vaktiniz varsa de bir gece beklettikten daha sonra da tüketirseniz kıvamı efsane oluyor kesinlikle deneyin derim. Polliş afiyetler diler ???? Afiyet olsun sevgiler.