Beykozlu
New member
Kuzey Amerika’nın en büyük spor yıldızlarından biri emekli oluyor. Patrice Bergeron kariyerinin sonunu açıkladı. NHL’yi kendisinden önceki birkaç kişi gibi şekillendirdi.
Patrice Bergeron emekli oldu. Boston Bruins profesyonel buz hokeyi 38 yaşında patenlerini asıyor. Bunu Salı günü söyledi.
Ulusal Hokey Ligi’nin (NHL) resmi web sitesi NHL.com’a konuşan Kanadalı, “Bugün profesyonel hokey oynamaktan emekli olduğumu duyurmaktan büyük bir içtenlik ve şükran duyuyorum.”
NHL’nin süper yıldızı
Merkez, “Bunu yazmak benim için ne kadar zor olsa da, böyle bir kariyere sahip olduğum ve sevdiğim oyunu kendi şartlarımda bırakma fırsatına sahip olduğum için ne kadar şanslı ve şanslı hissettiğimi biliyorum.”
Bergeron, yirmi yıl boyunca dünyanın en iyi buz hokeyi liginde oynadı ve ligin şekillenmesinde belirleyici bir rol oynadı. 1.88 metre boyundaki Kanadalı, 2003’ten 2023’e kadar NHL’de, 2011 Stanley Kupası’nı birlikte kazandığı Bruins için özel olarak aktifti.
Bu süre zarfında 427 gol attığı yaklaşık 1.300 maç oynadı. Genel olarak, Bergeron 1.000’den fazla puan aldı.
Quebec, L’Ancienne-Lorette’de doğan Kanadalı, 2003’te Bruins tarafından ikinci turda seçildi ve o zamandan beri New England takımına sadık kaldı.
Bergeron: “Her şeyimi verdim”
Bergeron, “Her şeyimi verdim ve bu inanılmaz şehri ve Boston Bruins taraftarlarını temsil ettiğim için minnettar ve onurlu hissediyorum” dedi.
Kanada milli takımıyla 2004’te dünya şampiyonluğu, 2010 ve 2014’te Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazandı. Ayrıca birkaç kez NHL’de en iyi savunma oyuncusu seçildi.
Hokey dünyasının çok ötesinde ün kazanan Kanadalı, “Yeni nesil hokey oyuncularına: 12 yaşındayken bir hayalim vardı ve sıkı çalışma ve azim sayesinde hayal edebileceğimden çok daha fazla gerçek oldu.”