Pink Floyd yıldızı ağır eleştirilere neden oldu

semaver

New member

Yakın geçmişte Roger Waters, müzikten çok tartışmalı açıklamalarıyla heyecan yarattı. Şimdi Pink Floyd’un kurucu ortağı bahsi tekrar yükseltiyor.

İngiliz müzisyen Roger Waters, Ukrayna savaşıyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşma nedeniyle sert eleştiriler aldı. Rusya’nın davetlisi olarak New York’taki BM ana organına video bağlantısıyla hitap eden grubun kurucu ortağı Pink Floyd, Çarşamba günü Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının “sebepsiz olmadığını” söyledi.

79 yaşındaki “Ukrayna’nın Rusya Federasyonu tarafından işgali yasadışıydı. Bunu en güçlü şekilde kınıyorum” dedi. “Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sebepsiz değildi. Bu yüzden provokatörleri olabilecek en güçlü şekilde kınıyorum.”

Ukrayna’nın BM Büyükelçisi Serhiy Kyslytsia, ünlü Pink Floyd hiti “Another Brick in the Wall”a atıfta bulunarak yanıt verdi. “Duvardaki bir başka tuğla, Rus dezenformasyon ve propaganda duvarı rolünü kabul etmesi eski hayranları için ne kadar üzücü.”

ABD Büyükelçi Yardımcısı Richard Mills alaycı bir şekilde Waters’ın müzikal niteliklerinin tartışılmaz olduğunu söyledi. “Silah kontrolü veya Avrupa güvenliği konularında bir uzman olarak bizimle konuşma nitelikleri bana daha az makul geliyor.”

Waters’ın Almanya’daki konserinin iptali için çağrı

Daha bu hafta, Pink Floyd söz yazarı Polly Samson, bir tweet’te Waters’ı “anti-Semitik” ve “Putin savunucusu” olarak nitelendirdi. 2013 yılında Belçika’daki bir konserde Waters, üzerinde Davut Yıldızı bulunan domuz şeklinde bir balon fırlattı. Ayrıca Yahudi karşıtı boykot hareketi BDS’yi de destekliyor. Kısaltma “Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar” anlamına gelir.