PKK/YPG’ye açık dayanak: ABD’li kumandan kelamda mezuniyete katıldı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
PKK/YPG’ye açık dayanak: ABD’li kumandan kelamda mezuniyete katıldı
Türkiye yurt içi ve yurt haricinde terör örgütüne düzenlediği operasyonlarla örgütün belini kırmaya devam ediyor.

Kahraman askerlerimizin operasyonları sürerken müttefikimiz ABD ise terör örgütüne açık bir biçimde dayanak sağlamayı sürdürüyor.

ABD, YPG/PKK’ya tırlar dolusu silah ve mühimmat göndermekten geri durmazken özel eğitim vererek teröristleri cesaretlendirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin operasyonların akarşı çıkan ABD, bu kere de teröristlerin mezuniyet merasimine katıldı.

ABD Özel Kuvvetler Kumandanı teröristlerin mezuniyetine katıldı

YPG’nin kelamda seçkin birliği olarak lanse edilen Rojava Terör Timi’nin mezuniyet merasimine ABD Özel Kuvvetler Kumandanı Jeff Dennis de katıldı.

Törende Kürtçe konuşma yapan ABD’li kumandan, teröristleri tebrik etti.

“Başarınızla gurur duyuyoruz”

Jeff Dennis konuşmasında, Günaydın arkadaşlar, bugün bana konuşma fırsatı verdiğiniz için memnunum Benim adım Jeff Dennis, Himo’daki ABD özel kuvvetleri kumandanıyım. Başarınızla gurur duyuyoruz. Bu düzeye gelebilmek için şiddetli bir eğitimden geçtiniz. Sizi tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum. dedi.

Yayınlanan manzaralarda terörsitlerin ABD tarafınca tam teçhizat donattığı gözlerden kaçmadı.

2023 yılında 187 milyon dolarlık yardım yapacaklar

ABD idaresinin 2023 yılı için Senato’ya 813 milyar dolarlık savunma bütçesinden 187 milyon doları IŞİD’le uğraş kapsamında PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG ile yürütülen faaliyetlere harcanacağını deklare etti.

Her yıl bu bütçeyi arttıran ABD, Suriye’nin kuzeyindeki varlığını özel kuvvetler mensuplarıyla sürdürüyor.