semaver
New member
“Tatort” yılı aşırı derecede yavaştı. Ancak Noel bölümü bir hediye: hikayeden daha fazlasının olduğu inanılmaz derecede heyecan verici bir vaka.
Maria Bode’un bir TV incelemesi
Jana Poser tarafından bestelenip seslendirilen başlık şarkısı, “Kontrol Kaybı” başlığıyla izleyiciyi Frankfurt’taki bu “suç mahalline” çekiyor ve derin ve sürükleyici bir eğlence vaat ediyor. Tıpkı Jeanette Hain ve Béla Gábor Lenz’in performansı gibi, heykeltıraş Annette Baer ve oğlu Lucas’ı canlandırıyorlar.
Anne, kendisi de sanatçı olmak isteyen yetişkin oğlunu gece banyoda kolları kanlar içinde ve gömleği sırılsıklam halde bulur. “Ben ona bir şey yapmadım, ne olduğunu bilmiyorum” diyor ve annesine ihtiyacı olduğunda neden yanında olmadığını soruyor. Bir şey olmuş olmalı.
Baer oğluna “Ben senin yanındayım” diyor. Lucas’ın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan feminist oyuncu Cara Mauersberger’in (Viktoria Schreiber) öldürülmesiyle bir ilgisi var mı?
Baş Müfettiş Anna Janneke (Margarita Broich) ve Baş Müfettiş Paul Brix (Wolfram Koch), 18. ve sondan bir önceki davalarında, internette Sincap olarak bilinen ve sadece birkaç ay önce Saksonya’dan gelen bu sosyal medya ünlüsünün ölümünü araştırmak zorundalar. eyalet Hessian Main metropolü gelmişti. Birisinin evine zorla girip onu birkaç kez bıçakladığı anlaşılıyor. Müfettişler ve izleyiciler, Lucas Baer’in ölen kadınla bir ilgisi olduğunu hemen anlarlar. Bekar annesi Annette soruşturmaya defalarca müdahale ediyor.
“Annelik tuhaf bir şey”
“Her zaman kontrol etmekle vazgeçmek arasında denge kurmaya çalıştım. Anne olmak tuhaf bir şey, değil mi?” diyor bir sahnede. Açıkça ortaya çıkıyor: oğlunu kaybetmekten korkuyor, gitmesine izin veremiyor, artık bir yetişkin olduğu ve annesinden sırları olduğu gerçeğiyle baş edemiyor. Onunla birlikte Frankfurt’tan çıkmak istiyor. Çünkü (ya da öyle görünüyor) oğlunun bir şekilde Cara Mauersberger’in ölümüne karıştığı konusunda ikna olmuş durumda. Belli ki kaçarak onu korumak istiyor.
Ancak başka şüpheliler veya göze çarpan kişiler de var: Mülk yönetimi çalışanı olduğu iddia edilen Leon Hamann (Franz Pätzold), kırmızı büyük boy kapüşonlu kız var. Ve sonra dijital dünya var. Janneke, bu konuda Cara Mausberger’in “oyun dünyasında bir fark yaratmak” istediği için nefret aldığını belirtiyor. Özellikle CancelChimpmunk kullanıcısı onları hedef alıyor gibi görünüyordu…
Bu vaka incelenmeye değer mi? Şüphesiz. Karanlık anlar, bunaltıcı bir atmosfer, Jan Velten ve Patrick Orth’un güçlü kamera çekimleri. Senaryosunu da Sven S. Poser’la birlikte yazan yönetmen Elke Hauck’un bu filmi, görselliğiyle görsel açıdan çok şey sunuyor. Sadece Frankfurtlu sanatçı Birgit Brinkmann’ın, bazıları özellikle “suç mahalli” için yarattığı heykelleri sayesinde değil. Ama aynı zamanda örneğin Annette Baer’in dairesi aracılığıyla. Yapım tasarımcısı Manfred Döring, Hessischer Rundfunk’a iki alandan oluştuğunu açıklıyor: karanlık ve aydınlık. “Anne ile oğul arasındaki ilişkinin bir aynası olmalı.”