“Politika kirli bir iştir”

semaver

New member
Haberleri takip edin
Paylaşım Menüsü
Paylaş Makale

Federal seçimleri şu anda manşetler. Uwe Ochsenknecht'in de kullandığı bir konu. Ancak aktör siyasete şüphecilikle bakar.

Milyonlarca insan Pazar günü önemli bir kararla karşı karşıya. Trafik Işığı Koalisyonu başarısız olduktan sonra hükümeti kim ele geçirmeli? Birincisinde “Çöp Bertarafının Üçü” film dizisi ile Mart ayında tekrar görülebilen Uwe Ochsenknecht, Bundestag seçimlerini düşünüyor.

T-Online ile yapılan bir röportajda, neredeyse 70 yaşındaki aktör Almanların sürekli siyah resmi konusundaki kızgınlığını ifade eder, uzun ve sağlıklı bir yaşam için nasıl yaptıklarından nasıl kaçındığını ve ortaya çıkardığını anlatıyor.

T-online: Bay Ochsenknecht, “Çöp Bertarafının Üçü” neden aslında bu kadar başarılı?

Uwe Ochsenknecht:
Annem -law -Law iyi bir gösterge. Bana her zaman şöyle diyor: “Bilirsiniz, Uwe, cinayet ve cinayet, tecavüz, bıçak bıçaklama ile çok fazla suç romanı var. Haber krizler ve savaşlarla dolu. Ama diziniz insan hikayeleri sunuyor.” Bu oldukça iyi yapar. Günlük problemlerle ve kitsch olmadan.

Ebeveynleri hayatta ülkeden kaçmak zorunda olan bir Suriyeli, seri figürü Werner Träsch ile konuştuğunda, örneğin çok duygusal hale geliyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?

Birçok Alman Almanya'dan şikayet ediyor. Ancak insanların Almanya'ya gelmesi için gemilerle hayatta uçaklarda asılı kaldıklarını veya günlerce ve gece boyunca yolda olduklarını düşünüyorsanız: bunu eğlenmekten değil, ülkemizin özlemin bir yeri olduğu için.

Çöp imhasının üçü: Uwe Ochsenknecht, Aram Arami ve Marc Oliver Schulze.

Resmi büyütmek

“Çöp Bertarafından Üçü”: Uwe Ochsenknecht, Aram Arami ve Marc Oliver Schulze. (Kaynak: Ard Degeto/Bavaria Fiction GmbH/Conny Klein)

Fakat bu, Almanya'da çok fazla dengesizlik olduğu konusunda ezici değil mi?

Diğer ülkelerin de büyük sorunları var. Ancak biz Almanlar siyah boyama eğilimindeyiz: Sadece her yerde homurdanma ve memnuniyetsizlik duyuyorum.

Ondan nasıl uzak duruyorsun?

Genellikle siyasetten uzak duruyorum çünkü burası bir aptalın evi – en azından birkaç yıl. Helmut Schmidt, Herbert Wehner: Bunlar hala karakterli insanlardı. Seçimlerde bir şey vaat etselerdi, aynı zamanda uygulandı.

Bu günlerde bu konuşmalar her zaman aynı ve içerik arkada ve önde değil.

Ama çok iyimser gelmiyor.

Acı gibi görünmek istemiyorum, ama kendinizi de korumak zorundasın: Dünyanın tüm deliliğini oturma odasına getirmek zorunda değilim. Sabah kötü bir ruh hali ile evden çıkıp akşamları kötü bir ruh hali ile yatmak mı? Hayır, teşekkürler.

Yaklaşan seçime nasıl bakıyorsunuz?

Hala endişeleneceğim. Şu anda neyi seçeceğimden emin değilim. Oy vermemek yanlıştır ve bunun AFD'ye yardım etmesini istemiyorum. Ama kararımı ancak seçim kabininden kısa bir süre önce veriyorum.

Sonunda sevmediğiniz seçiminize rağmen bir şey çıkacağından korkuyor musunuz?

Oh, biliyorsun: Politika kirli bir iş. Artık herhangi bir yanılsama vermiyorum. Dünyadaki hangi hükümet halkın çıkarları ile ilgileniyor? Her zaman sadece güç oyunlarıyla ilgilidir. Ama demokratik temel hakkımdan yararlanmak istiyorum – sonunda bir şey getirecek ya da getirmeyecek.

UWE OCHSENKNECHT: Oyuncu Mart ayında geri döndü Çöp imhasının üçü görmek için.

Resmi büyütmek

2019'da ARD, “Çöp Bertarafının Üçü” nin ilk filmini gösterdi. (Kaynak: Joshua Sammer / Getty Images)

Bu rahatsızlık, tanımladığınız siyasetten nereden geliyor?

Hippi döneminde sosyalleştim. Para ve silah teslimatlarıyla savaşları desteklediğimizi anlamıyorum. Silahlar endüstrisine ve ordusuna ne kadar para akıyor: Bunu anlayamıyorum. Para neden ihtiyaç duyan insanlar, hasta insanlar, evsiz, düşük ücretli kazananlar, emekliler için harcanmıyor? Para roketler için toz haline getirildiği sürece, insan hayatının maliyeti, siyaset rahat değildir.