semaver
New member
Neredeyse 50 yıl önce Wolfgang Petry bir diskoda keşfedildi. O zamandan beri müzik yapıyor. O zamandan bu yana sektörün değişmesinden hoşlanmıyor.
“Delilik. Neden beni cehenneme gönderiyorsun?” Kulak kurdu mu? Rica ederim. Yalnızca birkaç sanatçı, bir şarkıyı onlarca yıl boyunca hafızalarında sağlam bir şekilde tutmayı başarabiliyor. Wolfgang Petry bunu yapabilecek biri. Adını duyduğunuzda kaçınılmaz olarak beyninizde bir şarkı çınlıyor, genellikle “Madness”. Bunu istesen de istemesen de.
Köln yerlisi baştan sona bir müzisyen ve neredeyse 50 yıldır tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Çok şey yaşadı, çok şey gördü. Nadiren röportaj veriyor ve verdiğinde röportajları kısa tutuyor. 72 yaşındaki adam kısa süre önce yeni bir albüm olan bir Noel albümü yayınladı.
Pek çok başarılı oyun üretmiş olduğundan, başarı baskısı ona uykusuz geceler yaşatabilirdi. Ama yapmıyor. Olası bir fiyasko korkusu sorulduğunda, t-online röportajında şunu açıkladı: “Bunu sürekli olarak beklemek zorundayım, çünkü artık kamuoyuna çıkmıyorum, bu yüzden fazla tanınmıyorum. Ama bu konuda kendimi iyi hissediyorum. BT.” Petry, sadece “açıkça ve özgür bir şekilde müzik çalıyor, çünkü bu bana hâlâ büyük bir keyif veriyor” diyor.
Etrafındaki müzik endüstrisinin değişmesinden hoşlanmıyor. “Yeni medya dünyası insanlara gaddarca davranıyor” diyor. “Ama muhtemelen bununla uğraşmak zorundasın.”
Karısı Rosemarie, iyi günde de kötü günde de Wolfgang Petry’nin yanında kalıyor
Hayranların ona verdiği isimle “Woll” büyük skandallara açık bir adam değil. Elli yıl boyunca onsuz hayatta kalmayı başardı. Nedenmiş? Muhtemelen ortağının desteğinden de kaynaklanıyor. “Karım ve ben iyi ve kötü şeyler yaşadık, bizi birbirimize bağlayan ve sonsuza kadar sürecek olan şey bu.” Eşi Rosemarie Remling 51 yıldır onun yanında. Petry, “dürüstlük ve güvenin” bu ilişkinin temel taşları olduğunu ortaya koyuyor.
Şarkıcı bırakmayı düşünmüyor; 70’in üzerinde olmasına rağmen hâlâ formda hissediyor. Petry de bu konuda bir şeyler yapıyor. “Her gün iki saat egzersiz yapıyorum ve şarkı yazmak zihinsel sağlığımı koruyor.”