Porsiyonluk Limonlu Cheesecake (Kremasız) Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için
Not EkleTanımı Yazdır
Tabanı için
- 1 paket petibör yahut burçak bisküvi
- 70-80 gram eritilmiş margarin yahut tereyağ
- 200 gram labne peynir
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt (3 su bardağı olağan yoğurdu süzgeçte bekletip suyunu süzdükten daha sonra kullandım)
- 1+çeyrek su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 limon kabuğu (İnce rendelenmiş)
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı limon suyu (1 limondan çıkıyor)
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal (Renk için)
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri robotta un üzere olana kadar çekin.
- Cezvede erittiğiniz tereyağını bu una ekleyip karıştırın. Muffin kalıbına kek kapsüllerini yerleştirip tabanına 1’er yemek kaşığı paylaştırın.
- Çay bardağıyla bastırıp bir kaşıkla kenarlarına bastırmak suretiyle tabanı kaplayacak biçimde düzeltin. Kreması hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
- Kreması için tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devranında çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın.
- Eleyerek un ve nişastayı ekleyin, limon kabuğunu ekleyin çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Birinci yumurtayı ekleyin ve karışım yeterlice bütünleşince ötekini ekleyin.
- Tüm çırpma süreçleri düşük dönemde olacak. Karışımı bisküvilerin üzerine eşit ölçüde dökün. Yere yavaşça vurun hava kabarcıkları çıksın.
- Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırının alt rafına su dolu tepsi koyun. Yaklaşık 25-30 dakika ortası pişirin. Kabarıp ortası çökebilir bu olağandır, kimi yerleri çatlayabilir bu da olağan sosla kapanacağı için eza olmayacaktır.
- Pişerken hiç fırının kapağını açmayın. Piştikten daha sonra fırının kapağını yavaşça aralayıp 15-20 dakika bu türlü bekletin. Oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabına kaldırın. Limonlu sos için,.
- Vanilya hariç tüm gereçleri küçük bir tencerede karıştırın kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Ilınınca soğumuş cheesecakelerin üzerine dökebilirsiniz. Kesinlikle buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapın ben 1 gece dinlendirdim.
- Cheesecake büsbütün soğuduktan daha sonra kağıtlarından çıkarıp sosunu o denli de dökebilirsiniz. Ben sonraki gün çıkarttım kağıtlar ince olduğundan yavaşça de nemlendiğinden biraz zorlandım çıkarmakta. Kek kapsülleriniz yoksa silikon kalıplarda da yapabilirsiniz, fotoğraflarda görüldüğü üzere onlarda da hoş oluyor.
- Bu ölçülerle yaklaşık 17-18 adet cheesecake çıktı. Ben üzerini beyaz çikolata sosu ile süsledim, siz istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Tanımı safiye aras’tan esinlenerek yaptım. ???? afiyet olsun.