Porsiyonluk Limonlu Cheesecake (Kremasız)

Leila

Global Mod
Global Mod
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake (Kremasız) Tanımı İçin Materyaller

Tabanı için

• 1 paket petibör yahut burçak bisküvi
  • 70-80 gram eritilmiş margarin yahut tereyağ
Kreması için

• 200 gram labne peynir
  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt (3 su bardağı olağan yoğurdu süzgeçte bekletip suyunu süzdükten daha sonra kullandım)
  • 1+çeyrek su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 limon kabuğu (İnce rendelenmiş)
Limonlu sos için

• 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı limon suyu (1 limondan çıkıyor)
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal (Renk için)
  • 1 paket vanilya
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake (Kremasız) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bisküvileri robotta un üzere olana kadar çekin.
  2. Cezvede erittiğiniz tereyağını bu una ekleyip karıştırın. Muffin kalıbına kek kapsüllerini yerleştirip tabanına 1’er yemek kaşığı paylaştırın.
  3. Çay bardağıyla bastırıp bir kaşıkla kenarlarına bastırmak suretiyle tabanı kaplayacak biçimde düzeltin. Kreması hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
  4. Kreması için tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devranında çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın.
  5. Eleyerek un ve nişastayı ekleyin, limon kabuğunu ekleyin çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Birinci yumurtayı ekleyin ve karışım yeterlice bütünleşince ötekini ekleyin.
  6. Tüm çırpma süreçleri düşük dönemde olacak. Karışımı bisküvilerin üzerine eşit ölçüde dökün. Yere yavaşça vurun hava kabarcıkları çıksın.
  7. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırının alt rafına su dolu tepsi koyun. Yaklaşık 25-30 dakika ortası pişirin. Kabarıp ortası çökebilir bu olağandır, kimi yerleri çatlayabilir bu da olağan sosla kapanacağı için eza olmayacaktır.
  8. Pişerken hiç fırının kapağını açmayın. Piştikten daha sonra fırının kapağını yavaşça aralayıp 15-20 dakika bu türlü bekletin. Oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabına kaldırın. Limonlu sos için,.
  9. Vanilya hariç tüm gereçleri küçük bir tencerede karıştırın kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  10. Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Ilınınca soğumuş cheesecakelerin üzerine dökebilirsiniz. Kesinlikle buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapın ben 1 gece dinlendirdim.
  11. Cheesecake büsbütün soğuduktan daha sonra kağıtlarından çıkarıp sosunu o denli de dökebilirsiniz. Ben sonraki gün çıkarttım kağıtlar ince olduğundan yavaşça de nemlendiğinden biraz zorlandım çıkarmakta. Kek kapsülleriniz yoksa silikon kalıplarda da yapabilirsiniz, fotoğraflarda görüldüğü üzere onlarda da hoş oluyor.
  12. Bu ölçülerle yaklaşık 17-18 adet cheesecake çıktı. Ben üzerini beyaz çikolata sosu ile süsledim, siz istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Tanımı safiye aras’tan esinlenerek yaptım. ???? afiyet olsun.