Portakallı Çikolatalı Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller

• 4 yumurta
  • 200 gram tozşeker
  • 200 ml süt
  • 200 ml sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Çikolata sosu için;

• 1 paket hazır çikolata sos
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 yemek kaşığı nutella
Süslemek için;

• Antep fıstığı (yok ise ceviz yahut fındık da olur)
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı

Merhaba arkadaşlar her vakit hoş ve kabarmış hem de lezzetli kek yapmanın güç olduğunu savunurdum bu mevzuda fazlaca uğraş verdim ???? artık epey pratik ve hayli lezzetli bir kek tanımı vereceğim ölçüleri ve gereçleri hayli klasik çarçabuk yapabilirsiniz. ???????? hiçbir ayrıntısı atlamadan yazdım lütfen her ayrıntıya uyarak çalışalım kusursuz bir kek yapacaksınız ????????‍
♀
.

1. Yumurta ve şekeri 5 dk kadar yüksek zamanda çırpıyoruz.
  2. sonrasındasında sıvı yağ ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz sütü ek ediyoruz.
  3. Farklı bir kapta 3 su bardağı un kabartma tozu ve vanilyayı eleyip bekletiyoruz ve kek harcımızın içine de tekrar eleyerek ilave ediyoruz.
  4. Bu kademeden daha sonra mikser devreden çıkıyor ve bir plastik spatula yardımı ile keki yavaşça alttan üste yanlışsız kapatarak karıştırıyoruz.
  5. Yeterlice karışan kek harcının içerisine portakal kabuğu rendesini ek ediyoruz.Kekin kıvamı ağır olucak.
  6. Ben 22 cm borulu kek kalıbı kullandım şayet sizde bu stil bir kalıp kullanacaksanız en değerli püf noktası
    ❗
    kek kalıbını yavaşça yumuşamış margarin ile bol bol yağlamak
    ❗
    yani kek kalıbı neredeyse beyaz renk olacak (yaparken fotoğraf çekmeyi unuttum ).
  7. Hazırlanan karışımı kek kalıbına yarısını döküyoruz kalan yarısına kakao eği yapıyoruz.
  8. Burda hamur biraz ağır bir kıvam alacak göz sonucu süt eği yapınız ortalama 2-3 yemek kaşığı kafidir.
  9. Kakaolu karışımı da ekliyoruz ve bir kürdan sayesinde gelişi hoş daireler çiziyoruz.
  10. Kekimizi tezgaha bir iki kere vuralım ki her tarafa eşit dağılsın.
  11. 180 dereceye ayarladığımız fırına kekimizi gönderiyoruz her fırında farklı müddet de pişecektir birinci 25 dk dan daha sonra kürdan testi ile denetim edebilirsiniz.
  12. Asıl kıymetli noktaya geldik
    ❗
    pişen kekinizi hiçbir biçimde ellemeyiniz
    ❌
    mutlaka kalıpta birinci sıcaklığı çıkana kadar beklemelisiniz. 10-15 dk daha sonra aykırı çevirdiğinizde fazlaca kolay bir biçimde çıktığını nazaranceksiniz. ????.
  13. Çikolata sosuna geçiyoruz. Hazır sostan yaklaşık 3 dolu yemek kaşığı ufak sos tenceremize alalım sütü ek edelim çırpalım ve ocağa alalım puding kıvamına geldiğinde altını kapatalım 1 yemek kaşığı nutella ek edelim güzelce sosa yedirelim ağır bir kıvamı olmalı lakin soğuturken daima çırpalım ki kabuk tutmasın.
  14. Ilık kekin üstüne ılık sosumuzu gezdirelim ve üzerini antep fıstıklarıyla süsleyelim. Afiyet olsun
    ❤
    ????.