Beykozlu
New member
Hollanda’da bisiklet yarışında olay: Ev sahibi takımın favorisi taraftarlar tarafından yuhalanıyor, ardından sert tepki gösteriyor.
Bu sezon cyclocross’ta neredeyse hiç kimse profesyonel Mathieu van der Poel’e mum tutamaz. Cumartesi günü yedinci kez kazandı ancak oldukça hoş olmayan bir sahneyle fark edildi. Hollandalı profesyonel bisikletçi, Hollanda’nın Hulst kentinde düzenlenen Dünya Kupası’nda yarıştı. Bitirmeden kısa bir süre önce görünüşe göre bir çılgınlık vardı.
Video görüntüleri van der Poel’in seyircilere musallat olduğunu gösteriyor. Bayraklarından da anlaşılacağı üzere bir grup Belçikalı taraftar orada duruyordu. Yarış sırasında defalarca yaklaşan rakibi Wout van Aert’e tezahürat yapmışlardı.
Bisikletçi: Yuhalamadan bıktım
Yarış sonrasında sporcuya olayla ilgili sorular soruldu. İsviçre gazetesi 20min’in haberine göre, “Yuhalamaktan bıktım. Bana ne bağırıyorlardı? Onlara kendiniz sorun, tekrarlamayacağım” dedi. Organizatörler ve bisiklet derneği bunu o kadar kolay görmüyordu. Cyclingnews internet sitesinin haberine göre Hollandalı 250 euro para cezası ödemek zorunda kaldı. Aynı zamanda seyirci grubu da ısınma aşamasında ve yarış sırasında yuhalamaları nedeniyle eleştirildi. Ayrıca iki basın fotoğrafçısını da ittikleri söyleniyor. Bazıları van der Peol’e bira da fırlattı.
Tükürme saldırısı sosyal medyada anında yankı buldu. Bazıları onu bir lamaya benzetti ve bir hayran, ceketine tükürükle kendini gösterdi.