Rafael Nadal, arsız Açık çıkışından sonra Wimbledon'dan vazgeçti

Beykozlu

New member

Fransa Açık'ta Alexander Zverev, tenis yıldızı Rafael Nadal'ı yendi. Daha sonra İspanyol, duygularına ve bu yılki planlarına dair bilgiler verdi.

Alexander Zverev'in Fransa Açık'ta gösterdiği güçlü performans, tenis yıldızı Rafael Nadal'ı üzdü (maç hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz). Alman oyuncu, turnuvanın ilk turunda İspanyol'u 6:3, 7:6 (7:5), 6:3'lük skorlarla mağlup etti. 37 yaşındaki Nadal, Fransa Açık'ta ve en sevdiği turnuvada son kez mi yarıştı? Emin değil. Ancak Nadal, sezon sonunda kariyerine son vermeyi planlıyor.

Zverev, Eurosport'taki maçın ardından şunları söyledi: “Gelecek yıl geri döneceğine hâlâ inanıyorum.” Ancak Nadal, bu yıl Wimbledon'da yer almayacağını ima etmesine rağmen dikkat çekmiyor: “Şimdi tamamen farklı bir zemine geçip, sonrasında tekrar toprak zemine dönmek bu kadar akıllıca olur mu bilmiyorum. bedenimin başına gelen her şey.”

Fransa Açık, Grand Slam serisindeki tek toprak kort turnuvasıdır. Wimbledon çim üzerinde oynanır. Nadal şöyle devam etti: “Hedefim burada, Paris'te olimpiyatlar, orada oynamak istiyorum.” Olimpiyat tenis turnuvası Stade Roland Garros'ta yapılıyor. 27 Temmuz'da başlıyor.

Nadal, sakatlıkları nedeniyle ilk kez Fransa Açık'ta seribaşı olmadığı için şanssızdı. Ancak maç sonrasında şunları söyledi: “Konuşmak benim için çok zor. Eğer son sefer olsaydı çok keyif alırdım. Benim için en anlamlı olan yerde insanların sevgisini hissetmek çok özel.” Nadal, kariyerinde 14 kez Fransa Açık'ı kazandı.

Zverev bu nedenle şöyle dedi: “Normalde Nadal'a karşı kazandığınız galibiyetten sonra insanlık dışı bir şekilde mutlu olursunuz, ancak bugün kendimi geri tutmak zorunda kaldım.” 27 yaşındaki oyuncu turnuvanın geri kalanını sabırsızlıkla bekliyor: “Maça sanki bir finalmiş gibi hazırlandım. Şimdi yeni bir turnuva başlıyormuş gibi hissediyorum. Hala bekleyen birçok harika oyuncunun olduğunu biliyorum. ben ve ben buna konsantre olmalıyız.”