semaver
New member
Reinhold Messner’ı karısından 35 yılı aşkın bir süre ayırdı. Aradaki büyük yaş farkının yarattığı ön yargılar Diane Messner’ı rahatsız etti.
Evliliklerinde mutsuz olan uzun yıllardır eşi Sabine’den yeni boşanmıştı. Reinhold Messner ve Diane Schumacher 2019’da müzelerinden birinde buluştuğunda, ikisi de bunun aşk olduğunu hemen anladı. İlk tanışmalarından yaklaşık bir buçuk yıl sonra koridorda yürüdüler. O sırada dağcı 70’li yaşlarının sonundaydı ve gelini 40’lı yaşlarının başındaydı.
35 yıldan fazla yaş farkı, çiftin kendisi için hiçbir zaman rol oynamadı. Ama diğerleri için öyle. Diane Messner, haber ajansı spot in news ile yaptığı bir röportajda, “Başlangıçta ilişki durumum nedeniyle eleştirilmeye alışkın değildim” diyor. Anlayamadığı bir deneyim. “Bugün erkekler erkekleri, kadınlar kadınları seviyor, ama genç bir kadının daha yaşlı bir partneri olması birçok insana hâlâ yabancı geliyor. Bu klişe düşünce inciticiydi,” diye itiraf ediyor.
“Ölüm her zaman vardır”
Ünlü ekstrem sporcunun yeni eşinin çok daha genç olması ön yargılara yol açtı. Para da bir sorundu. Lüksemburglu için bir darbe, “esas olarak Reinhold mirasını evliliğimizden önce dağıttığı ve mal varlığı başka ellerde olduğu için”. Artık başkalarının fikirlerini umursamıyor. Diane Messner, “Bizi tanıyan insanlar bu klişenin arkasında hiçbir şey olmadığını hemen anlıyor” diye vurguluyor.
Ancak bir sorun söz konusu olduğunda, çiftin yaşla uğraşması gerekir. “Reinhold ve ben sık sık ölüm hakkında konuşuruz, bu yüzden ölüm her zaman vardır ve ikimiz de bunun farkındayız. Gençken kendi faniliğini pek düşünmeyebilirsin, ama daha yaşlı bir partnerin olduğunda durum farklı,” dedi. 42 yaşındaki
Reinhold Messner’a göre, 78. yaş gününü yeni kutlayan kocası da aynı fikirde: “Benim durumumda ciddi bir hastalık, hatta ölüm, Diane için yepyeni bir durum yaratacak, ancak yaşadığımız bu bilgiyle, gerçekler bunlar”. O zamana kadar ikisi de geleceğe olumlu bakmak ve “şimdi ve burada başarılı hayatın” tadını çıkarmak istiyor.
Bu makale ilk olarak 26 Eylül 2022’de yayınlandı.